Puse în gardă de ce s-a întâmplat în Club Colectiv, din Bucureşti, şi de modul în care a ajuns să se acţioneze în România, autorităţile din Republica Moldova au început să pună la cale un plan similar.

sursa foto: fest.md
sursa foto: fest.md

Astfel, zeci de cluburi de noapte şi alte localuri din Chişinău au fost luate la puricat de reprezentanţii Serviciului Situaţii Excepţionale, un fel de ISU al Moldovei.

În momentul în care au ajuns în teren, agenţii s-au luat cu mâinile de cap. Zeci de afacerişti au fost amendaţi, iar în şase cazuri s-a decis chiar oprirea activităţii.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, citat de unimedia.info, a anunţat că Ovico, Studio Plus, Trilux SRL (City Club), Standard Vin SRL (Cocos), 777-Chiciuc şi Gentelman Club vor fi închise până în momentul în care proprietarii vor rezolva neregulile sesizate.

Vă reamintim că 56 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragediei din Club Colectiv, din Bucureşti, pe 30 octombrie. Un incendiu de proporţii a mistuit localul care era supraaglomerat la ora respectivă, nu era dotat cu cele necesare pentru stingerea unui incendiu şi avea doar o ieşire disponibilă, în loc de şase, cum ar fi trebuit.

După tragedia din 30 octombrie s-au luat la puricat toate clădirile publice din ţară şi s-au descoperit nereguli masive, astfel că multe localuri sau arene sportive ori săli cu profil cultural au fost închise.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version