Autoritățile din Macedonia au instituit o procedură de eliberare în regim de urgență a autorizației de tranzit pentru transportatorii români de mărfuri blocaţi la frontiera eleno-bulgară, informează, vineri seară, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

coloana tir, capital.ro
sursă foto capitalro

Autorizațiile sunt eliberate direct în punctele de trecere a frontierelor Republicii Macedonia.

“Atât ambasadorul României la Atena, cât și consulul general al României la Salonic se află la punctul de trecere a frontierei eleno-bulgare de la Promachonas-Kulata, pentru a acorda asistență la fața locului șoferilor de cetățenie română”, precizează MAE.

La rândul său, ministerul Transporturilor, Dan Costescu, anunţă că transportatorii români care vor trece prin Macedonia, pe ruta Dojrani – Novo Selo (Macedonia) – Zlaterevo (Bulgaria), pot face acest lucru cu plata unui “permis verde” în valoare de 100 euro/autovehicul.

“Formalitățile se efectuează pe loc, în punctul vamal macedonean. Se păstrează obligativitatea îndeplinirii formalităților standard de tranzit/trecere a frontierei (inclusiv formularul T1).  Autoritățile române țin legătura cu ministerul macedonean al transporturilor astfel încât operatorii de transport din România să fie informați în permanență cu evoluția situației”, precizează ministrul, într-un comunicat remis redacţiei.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version