Opt persoane şi-au pierdut viaţa până acum, după ce Uraganul Irma, unul dintre cele mai puternice din istorie, a distrus aproape în totalitate mai multe insule din Oceanul Atlantic.

Asa aratau strazile din St. Martin, dupa ce a trecut uraganul Irma

Barbuda, St. Martin şi St. Barts au fost cele mai lovite până acum, dar specialiştii se aşteaptă ca bilanţul să crească, în condiţiile în care Irma a ajuns în Puerto Rico şi se apropie de sud-estul SUA.

Din păcate, printre persoanele date dispărute se află şi trei bărbaţi români care muncesc în insula St. Martin. Informaţia a fost confirmată pentru digi24.ro de soţia unuia dintre români care a precizat că zona a mai fost lovită de uragane, dar că puteau ţine legătura prin intermediul telefoanelor mobile.

De această dată, însă, cei trei români sunt de negăsit, iar apropiaţii şi rudele lor se tem de ce este mai rău. 

“Ultima dată am vorbit cu soţul meu miercuri, în jurul orei 13.00, şi atunci am vorbit la telefon. Înainte de asta, căzuse curentul. De fapt, în timpul unor astfel de evenimente se taie utilităţile, apă, curent, tocmai pentru a se evita alte dezastre, dar liniile telefonice mai mergeau. În jurul orei 13.00 am vorbit ultima dată cu el şi de atunci nu mai funcţionează nimic, dar ştiu că între timp a trecut şi uraganul Irma peste ei. Când am vorbit eu la 13.00, tocmai se pregăteau să intre în ochiul uraganului, urma perioada aceea de acalmie. Acum am văzut că e deja în Puerto Rico. A trecut de ei. În principiu, a trecut de ei, dar nu există niciun fel de posibilitate de comunicare cu ei, acolo. Sunt afectată, pentru că eu duminică am plecat de acolo. Eu am venit să mă înscriu la şcoala doctorală. Am trecut prin atâtea uragane, dar acesta este cel mai puternic pe care Saffire l-a înregistrat în Oceanul Atlantic, adică, nici măcar nu mai puteau să îl încadreze la categoria maximă, 5”, a fost mesajul transmis de Ioana Bercean, soţia unuia dintre cei trei români care muncesc pe insula respectivă.

Specialiştii susţin că Irma a atins, până acum, viteze de aproape 300 de kilometri pe oră.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version