Prezent la Varşovia în calitate de invitat special al Summitului “Iniţiativa celor Trei Mări”, Donald Trump, preşedintele SUA, a făcut câteva declaraţii incredibile în condiţiile în care vineri ar urma să se întâlnească pentru prima dată cu Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse.

 

Deşi au existat tot felul de informaţii conform cărora Trump a devenit preşedintele SUA cu ajutorul lui Putin, acesta s-a lăudat că nu va ezita să-i pună pumnul în gură preşedintelui Federaţiei Ruse.

Un prim pas în acest sens a fost anunţul conform căruia SUA este gata să alimenteze cu gaz metan lichefiat Europa de Est “pentru ca această zonă să nu mai fie niciodată prizoniera Rusiei care profită de faptul că Europa de Est este încă dependentă de gazele naturale ruseşti”.

Mai mult, Trump a solicitat Rusiei “să termine cu activităţile destabilizatoare din Ucraina şi alte zone ale lumii şi să înceteze să acorde sprijin regimurilor ostile din ţări mai ales precum Siria şi Iran”.

Nu în ultimul rând, Trump a îndemnat ţările membre NATO să respecte angajamentele luate şi să aloce 2% din PIB pentru dezvoltarea şi modernizarea sistemelor de apărare.

Donald Trump ar urma să ajungă vineri la Hamburg, în Germania, pentru o primă întâlnire oficială face to face cu Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse. Întâlnirea se anunţă a fi una extrem de delicată şi va prefaţa Summitul G20 din oraşul german.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version