Preşedintele american Donald Trump a declarat, miercuri, că exploziile de amploare din Beirut ar fi putut fi cauzate de un accident, dar „au sfârşit prin a fi o bombă”.


„Am auzit ambele variante. Am auzit de accident şi ştiţi, şi de explozibili. Evident, trebuie să fi fost un tip de explozibil, dar indiferent dacă a fost o bombă declanşată sau nu intenţionat, a sfârşit prin a fi o bombă”, a declarat Trump,  în cadrul conferinţei de presă de la Casa Albă.

Poate cineva „a lăsat nişte dispozitive explozive groaznice şi a uitat nişte obiecte. Poate că asta a fost. Poate a fost un atac. Nu cred că cineva poate spune clar în acest moment” ce s-a întâmplat, a adăugat preşedintele SUA.

„Suntem solidari cu această ţară. Avem o relaţie foarte bună cu această ţară, dar este o ţară aflată în plină criză şi cu multe probleme”, a mai declarat Donald Trump.

La rândul său, şeful Pentagonului, Mark Esper, a declarat că „majoritatea oamenilor consideră că este un accident, după cum s-a informat”.

Exploziile de amploare din portul Beirutului, produse marți seară, au fost soldate cu peste 113 morţi şi 4.000 de răniţi, ele fiind cauzate de deflagraţia a 2.750 de tone de azotat de amoniu, utilizat atât în compoziţia anumitor îngrăşăminte, cât şi a explozibililor, au informat autoritățile din Liban. 

Geamurile a numeroase clădiri au fost sparte și nori de fum se ridicau deasupra orașului.

Crucea Roșie Libaneză face un apel la oameni să doneze sânge pentru a îi ajuta pe răniții care se află acum în spitale. 

De asemenea, organizația de ajutor pentru copii „Save the Children” avertizează că în condițiile haosului din Beirut, mai mulți copii rătăciți de familiile lor ar putea să fie răniți și în pericol după ce explozia „a pulverizat străzi întregi”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version