La puțin timp după confirmarea lui Joe Biden, de către congresul SUA, în funcția de președinte, Donald Trump și-a recunoscut, în stil propriu, înfrângerea, afirmâbnd că este „finalul celui mai măreţ prim mandat din istoria prezidenţială”.

Declaraţia a fost făcută prin intermediul lui Dan Scavino, deoarece contul @realDonaldTrump a fost blocat de Twitter, care a ameninţat cu suspendarea permanentă, în urma invadării Capitoliului de către sute de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu. 

„Deşi aceasta reprezintă finalul celui mai măreţ prim mandat din istoria prezidenţială, este doar începutul luptei noastre pentru a Face America Măreaţă Din Nou!”, declară Trump.

Pence „a dat cu ciocanul” în Congresul SUA: Biden a fost confirmat președinte al Americii

Cu o zi înainte, Trump nu își recunoștea înfrângerea în fața contracandidatului său Joe Biden:

Trump nu își recunoaște înfrângerea, dar le cere susținătorilor să plece de la Capitoliu: „Mergeți acasă în pace”

Pe 6 ianuarie, câteva sute de americani susţinători ai preşedintelui Trump au luat cu asalt Capitoliul, pentru a bloca ședința extraordinară a Congresului, care urma să valideze victoria lui Joe Biden.

Şeful poliţiei din Washington DC, Robert Contee, a anunţat că patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate miercuri la Capitoliu.

Trump și susținătorii săi nu acceptau rezultatul scrutinului din 3 noiembrie 2020.

De altfel, Trump și-a continuat acuzațiile de fraudare a alegerilor. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version