Preşedintele Donald Trump a deschis primul discurs oficial din biroul de la Casa Albă, avertizând asupra “unei creșteri a crizei umanitare și de securitate de la frontiera noastră de sud”, despre care majoritatea experților spun că este în contradicție cu faptele.
 
Astfel, Trump s-a adresat marţi naţiunii americane, într-un discurs televizat transmis de CNN, în legătură cu construirea gardului de la frontiera cu Mexicul, pentru a asigura securitatea graniţei împotriva imigranţilor.
 
El a afirmat că SUA nu mai poate găzdui imigranții care intră ilegal în țară.
 
“Nu avem spațiul necesar pentru a-i ține și nu avem nici o modalitate de a-i întoarce prompt acasă în țara lor”, a spus Trump.
 
“Toți americanii suferă dinn cauza imigrației ilegale necontrolate”, a precizat Trump. “Acest lucru restrânge resursele publice și scade numărul locurilor de muncă și salariile”, a adăugat acesta.
 
Trump a susținut că “zidul va fi plătit, de asemenea, în mod indirect prin noul acord comercial cu Mexic”.
 
Președintele american a catalogat problema frontierei ca pe o criză și s-a opus crimelor comise de imigranții ilegali.
 
Trump a recunoscut violnţele cu care se confruntă migranții în timpul călătoriei în SUA, declarând: “Una din trei femei este agresată sexual în trecerea periculoasă prin Mexic. Femeile și copiii sunt cele mai mari victime ale sistemului nostru defect. Aceasta este realitatea tragică a imigrației ilegale la frontiera noastră de sud.”
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version