Deși se milita pentru un acord de oprire a focului, situația din Siria pare mai fierbinte decât oricând.

Asta din cauza ultimului asalt al oamenilor lui Bashar Al Assad asupra zonelor din regiunea Ghouta de Est, zone considerate controloate de rebeli anti Assad.

Ultimul bombardament cu gaze a produs râcă între SUA și Rusia. Balul declarațiilor aprinse a fost deschis de Alexander Zasypikin, ambasadorul Rusiei în Libia.

Acesta a precizat că toate rachetele de proveniență străină care se vor abate asupra Siriei vor fi puse la pământ.

Imediat a venit răspunsul prompt al lui Donald Trump, președintele SUA. Acesta a recunoscut că relația dintre SUA și Rusia este mai complicată ca oricând și i-a avertizat pe ruși “să fie atenți și să se păzească. Rachetele noastre vin. Vor fi multe, frumoase, noi și inteligente”.

Mai mult, Trump a precizat că nu înțelege “cum e posibil ca Rusia să accepte să fie partenera unui Animal care își omoară poporul cu gaz și se bucură de asta. E clar că regimul sirian face lucruri pe care nimeni nu le considera posibile, în pofida investigației corupte și nesfârșite efectuate de Rusia, investigație care consumă mult prea mult timp și atenție”.

Oamenii lui Putin nu s-au lăsat mai prejos și au răspuns prin Maria Zaharova, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Federația Rusă.

Zaharova a precizat că “dacă va avea loc un atac al americanilor, atunci vom doborî rachetele lor, dar și locurile de unde au fost lansate. Rachetele inteligente trebuie să zboare în direcția teroriștilor, nu în direcția unui guvern legitim”.

Între timp, forțe aeriene din Franța și Marea Britanie se pregătesc să susțină eventualele raiduri americane în SUA, în timp ce autoritățile siriene golesc principalele aeroporturi și baze aeriene militare, pentru a reduce pagubele și eventualele pierderi de vieți omenești.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version