Este oficial: Uniunea Europeană a decis, astăzi, prelungirea cu 6 luni a sancţiunilor economice impuse Rusiei în criza ucraineană.

steag ue, comisia europeana 2

Decizia a fost luată în pofida apelurilor premierului Italiei, Matteo Renzi, de relaxare a regimului sancţiunilor.

Sancțiunile au fost instituite în iulie 2014, după anexarea Crimeii, pentru o perioadă inițială de un an. Dar declanșarea conflictului armat de către separatiștii proruși din estul Ucrainei a determinat blocul comunitar să le înăsprească.

Anul acesta, în iulie, măsurile au fost prelungite până pe 31 ianuarie 2016, în așteptarea implementării acordurilor de pace convenite în februarie la Minsk de guvernul ucrainean și de separatiști.

“Cum acordurile de la Minsk nu vor fi aplicate integral până pe data de 31 decembrie 2015, sancțiunile au fost prelungite, iar în acest timp Consiliul (statelor membre ale UE) va continua să examineze progresele în aplicarea” respectivelor acorduri, explică reprezentanţii CE.

Sancțiunile prevăd mai ales interdicții de viză și înghețarea conturilor unor responsabili ruși sau ucraineni proruși, precum și măsuri împotriva unor companii ruse din sectoarele militar, petrolier și bancar.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version