Un avion libian al companiei Afriqiyah Airways a fost deturnat de rebeli care se consideră a fi militanţi pro-Gaddafi.

avion

Avionul, cu 118 oameni la bord, efectua o cursă Sebha – Tripoli, dar a fost deturnat către Malta, aterizând de urgenţă pe Aeroportul Internaţional din Malta, care este situat între localităţile Luqa şi Gudja.

Joseph Muscat, premierul Maltei, a fost informat în legătură cu acest incident şi a anunţat pe Twitter că a luat toate măsurile de siguranţă, aeronava fiind încercuită de soldaţi.

Toate zborurile au fost anulate sau redirecţionate, iar celelalte avioane de pe pistă au fost conduse către zone de siguranţă.

Unul dintre atacatori, care poartă discuţii cu autorităţile locale, a precizat că are o grenadă asupra sa şi că este pregătit să arunce avionul în aer.

Nu se cunosc exact care sunt cerinţele celor doi atacatori, însă liderul grupării a anunţat că dacă acestea îi sunt rezolvate, este dispus să elibereze pasagerii, nu şi membrii echipajului.

În urmă cu aproape două luni, mai mulţi oficiali francezi şi-au pierdut viaţa după ce avionul lor, de mici dimensiuni, s-a prăbuşit pe pista aeroportului maltez.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version