Un inginer român a fost răpit sâmbătă dimineața de pe un câmp petrolifer din sudul Libiei.

sursa foto romaniatv.net

Primele informații arată că bărbatul lucra în perimetrul Sharara din câmpul petrolifer Murzuk. La primele ore ale dimineții, un autoturism în care se aflau patru ingineri a fost atacat la unul dintre punctele de control de intrare în zona de lucru.

Toți cei patru ingineri au fost răpiți dar, ulterior, doi dintre ei au fost eliberați. Deocamdată se pare că românul și un alt cetățean străin sunt ținuți ostatici.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au precizat că a fost demarată în regim de urgență Celula de Criză și că se efectuează verificări prin intermediul Ambasadei României în Libia relocată la Tunis.

Până la lămurirea subiectului, reprezentanții MAE solicită ‘ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dată fiind situația de securitate de pe teritoriul Libiei.

Precizăm faptul că, pentru acest stat, Ministerul Afacerilor Externe a instituit, încă din anul 2015, nivelul maxim de alertă: Pericol major – Părăsiți imediat zona sau țara!’.

Câmpul petrolifer Murzuk a aparținut, înainte de Revoluția din 1989, celor de la Rompetrol. Ulterior, printr-o tranzacție controversată, a fost cedat spaniolilor de la Repsol.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version