Patru persoane au murit şi 29 au fost rănite, în urma unui atac terorist produs miercuri la Londra.

Shlomo Harnoy

Atacatorul a fost ucis cu focuri de armă, iar opt dintre colaboratorii săi au fost reţinuţi în urma unor raiduri efectuate, în noaptea de miercuri spre joi, în Londra şi Birmingham.

Acum, autorităţile britanice vor să vadă cum a fost posibil un asemenea atac chiar în inima Londrei, la doi paşi de clădirea Parlamentului.

Însă Shlomo Harnoy, fost şef al unităţii de protecţie a personalităţilor din Israel şi actualul lider al unei firme de consultanţă pe probleme de securitate, susţine că “astfel de atacuri, produse în zone publice, sunt aproape imposibil de prevenit”.

Mai mult, Shlomo Harnoy atrage atenţia în legătură cu faptul că “cei mai mulţi dintre poliţiştii din Marea Britanie nici nu poartă armă. Şi asta mi se pare că este cea mai mare greşeală a britanicilor, faptul că nu permite poliţiei să poarte arme”.

Pe de altă parte, Shlomo spune că “şi în Israel în ultimii doi ani au avut loc zeci de astfel de atacuri, cu maşini sau arme albe, puse la cale în special de etnici palestinieni. Este foarte greu să previi astfel de atacuri, dar la noi intervin şi foarte mulţi civili, în special oameni înarmaţi şi chiar au stagiul militar satisfăcut”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version