România încasează o nouă lovitură de imagine pe plan extern, după ce agenţii FBI au anunţat arestarea afaceristului Dumitru Martin, unchiul deputatului PSD Eduard Martin.

Eduard Martin (sursa foto ziuaconstanta.ro)
Eduard Martin sursa foto ziuaconstantaro

Dumitru Martin a fost arestat pe Aeroportul Internaţional din San Francisco, fiind acuzat că a plătit o şpagă totală de peste un milion de dolari unui ofiţer din cadrul US Air Force.

Dumitru Martin, acţionar al Polaris Constanţa, a ajuns la ofiţerul respectiv în speranţa că va pune mâna pe un contract de peste 10 milioane de dolari dezvoltat la baza forţelor aeriene americane de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Conform contractului respectiv, firma reprezentată de Dumitru Martin ar fi urmat să furnizeze forţelor aeriene americane, pe o perioadă de cinci ani, containere de transport şi depozitate.

Reprezentanţii FBI susţin că ancheta a durat 17 luni şi au fost folosiţi doi ofiţeri sub acoperire. Dumitru Martin a virat ultima tranşă a şpăgii într-un cont bancar acoperit pe 19 septembrie, iar banii au fost retraşi ca probă pe 14 octombrie.

Ofiţerii sub acoperire s-au întâlnit pentru prima dată cu reprezentanţii Polaris Constanţa în octombrie anul trecut. Atunci, celor doi li s-a promis un comision de 10% în cazul în care făceau tot posibilul ca firma lui Martin să pună mâna pe contract.

Nu este singura problemă a familiei Martin. Deputatul PSD Eduard Martin, nepotul lui Dumitru Martin, a fost trimis miercuri în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu într-un dosar în care personaj principal este fostul primar Radu Mazăre.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version