Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Amenzile mărite pentru lipsa rovinietei se aplică de sâmbătă, 20 august / POLITICĂ: Premierul Ciucă și ministrul Energiei, Virgil Popescu, analizează la Sinaia reglementarea prețurilor la energie așa cum cere PSD / 

Breaking News:

Ungaria cere mai mult gaz rusesc, la o zi de la decizia CE de reducere. Lavrov: „Rusia va analiza”

La doar o zi după decizia Comisiei Europene de reducere voluntară cu 15%, de către Statele Membre, a consumului de gaze până în martie 2023, premierul Ungariei, Viktor Orban, l-a trimis la Putin pe ministrul său de Externe, ca să ceară mai mult gaz de la ruși.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat joi, la întâlnirea cu ministrul ungar Peter Szijjarto,  că Moscova va analiza solicitarea.

Szijjarto a discutat despre achiziţionarea suplimentară a circa 700 milioane metri cubi de gaze din Rusia, pe lângă volumele specificate în contractele pe termen lung privind cumpărarea de gaze naturale ruseşti, potrivit purtătorului de cuvânt al MAE ungar, citat de MTI.

Livrările de gaze ruseşti prin gazoductul Nord Stream 1 între Rusia şi Germania au fost reluate joi, după o întrerupere de zece zile, a anunţat operatorul acestei infrastructuri, calmând îngrijorările cu privire la o eventuală prelungire a perioadei de mentenanţă.

Ungaria, membră a Uniunii Europene, a menținut relații strânse cu Rusia de la invazia Ucrainei, opunându-se planurilor UE de a reduce dependența de importurile de petrol și gaze rusești.

32 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv