Guvernul de la Budapesta, în frunte cu premierul Viktor Orban, a decis prelungirea stării de urgenţă în care Ungaria se află de circa doi ani.

Viktor Orban a instituit starea de urgenţă în toamna lui 2015, ca măsură folosită în special pentru a betona frontierele împotriva invaziei de migranţi veniţi mai ales pe filiera Serbia.

În şedinţa de miercuri a guvernului de la Budapesta s-a stabilit ca starea de urgenţă să fie prelungită cel puţin până în martie anul viitor.

Autorităţile maghiare consideră că “migraţia în masă a intensificat ameninţarea terorismului”, că “avem nevoie de un control strict al frontierei pentru a asigura securitatea populaţiei Ungariei”, dar şi că “Uniunea Europeană nu a luat măsuri mulţumitoare vizavi de migraţia în masă şi ameninţarea teroristă”.

De altfel, membrii guvernului maghiar au lansat mai multe atacuri la adresa liderilor UE acuzându-i că “au transformat Polonia într-o victimă a standardelor duble. Ei ar trebui să judece membrii comunităţii europene în mod egal”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version