Autorităţile din România şi Bulgaria speră să scape cât mai rapid de reglementările Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru a putea adera la Spaţiul Schengen.

bruxelles, comisia europeana

Există însă cineva acolo sus care nu ne iubeşte sau, mai bine spus, nu ne vrea la masa bogaţilor. Numele lui este Paraskevi Michou, secretar general adjunct al Comisiei Europene.

Acesta susţine că nu crede în sustenabilitatea progreselor făcute de România şi Bulgaria şi vrea ca în cazul celor două ţări să fie menţinut în vigoare Mecanismul de Cooperare şi Verificare, temutul MCV-u.

“Mă voi lupta pentru menţinerea MCV în cazul României şi al Bulgariei până în momentul în care progresele acestora ţări vor fi şi sustenabile. Acesta trebuie să fie finalul”, a declarat Michou.

Paraskevi Michou
Paraskevi Michou

Culmea, reacţia politicianului de origine greacă vine la doar câteva zile după ce România a fost lăudată de miniştrii afacerilor europene din statele membre UE, care au recunoscut că România este aproape de îndeplinirea tuturor obiectivelor fixate prin MCV.

Licenţiată în economie şi ştiinţe politice, Paraskevi Michou are o vastă experienţă la nivel înalt, ea lucrând în instituţii europene încă din 1992.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version