Liderii Uniunii Europene şi-au anunţat, joi, bugetul pentru 2017, după ce au ajuns la un acord asupra cifrele cu membrii Comisiei Europene.

ue1

Astfel, UE va avea la dispoziţie, în 2017, 57,9 miliarde de euro în credite de angajament şi 134,5 miliarde de euro în credite de plată.

Aproape jumătate din suma avută la dispoziţie va fi folosită pentru stimularea creşterii economice şi pentru crearea unor noi locuri de muncă.

Cresc, însă, şi sumele puse de Uniunea Europeană la bătaie pentru primirea şi integrarea refugiaţilor, dar şi pentru “abordarea cauzelor profunde ale migraţiei în ţările de origine şi de tranzit”.

53,59 miliarde euro vor fi folosite pentru promovarea convergenţei între statele membre şi între regiuni prin intermediul fondurilor structurale şi de investiţii europene, iar 42,6 miliarde euro vor fi folosite pentru sprijinirea fermierilor europeni.

6 miliarde de euro este suma pe care o va folosi Uniunea Europeană pentru consolidarea protecţiei frontierelor, iar din această sumă 200 de milioane de euro este suma propusă pentru acordarea de asistenţă umanitară pe teritoriul UE.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version