Franța este din nou în alertă maximă, după ce un atac terorist s-a produs vineri dimineața în orașul Trebes din sudul Franței.

UPDATE, 16.30: Incidentul terorist s-a încheiat, după ce forțele de ordine au luat cu asalt supermarketul. L-au ucis pe atacator, însă, în schimbul de focuri a fost rănit și polițistul care era ținut ostatic.

 

UPDATE, 14.22: Eric Menassi, primarul orașului Trebes, susține că atacatorul a intrat singur în supermarket și a strigat “Allahu Akbar, o să vă omor pe toți”. De asemenea, a precizat că atacatorul era înarmat până în dinți cu cuțite, grenade și un pistol.

 

UPDATE, 14.05: Presa locală vorbește despre un bilanț de doi morți și 12 răniți în urma luării de ostatici. În acest moment în supermarket ar mai fi doar atacatorul și un polițist care s-a oferit să fie ținut ostatic în locul eliberării tuturor persoanelor reținute inițial.

 

UPDATE, 13.47: Din păcate se pare că un final tragic nu mai poate fi evitat, în condițiile în care șeful jandarmeriei locale a anunțat că cel puțin unul dintre ostatici a fost ucis.

 

UPDATE, 13.32: Conform autorităților locale, atacatorul are opt ostatici în interiorul supermarketului. Dosarul a fost preluat divizia antiterorism a Parchetului din Paris. Premierul Edouard Philippe a precizat că este vorba despre un singur atacator, “care luptă în numele Stat Islamic”, și că “situația este serioasă”.

 

Un francez cu origini islamice a pătruns cu mașina într-un grup de polițiști care se îndreptau în marș către secția în care sunt cantonați la Carcassone.

Apoi, a scos capul pe geamul camionetei pe care o conducea și a tras cinci focuri de armă în direcția polițiștilor, unul dintre agenți fiind rănit la umăr.

Colegii polițistului au fugit în urma atacatorilor, dar aceștia au reușit să se refugieze într-un supermarket din apropiere unde au luat mai mulți ostatici.

Acțiunea de prindere a atacatorilor și salvarea ostaticilor este în plină desfășurare. Reprezentanții Statului Islamic au revendicat deja atacul prin intermediul mai multor site-uri de socializare.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version