UPDATE: Părinții băiatului ucigaș au fost arestați, deoarece nu s-au asigurat că cele două pistoale și încărcătoarele detinute într-un seif nu vor intra în posesia fiului lor, care a recunoscut că plănuia de cel puțin o lună atacul armat, având chiar și o listă cu colegi și profesori pe care intenționa să îi execute.

Atacatorul și-a justificat gestul de a trage nu mai puțin de 57 de gloanțe prin faptul că a fost exclus de către colegi și profesori de la activități și chiar a fost supus bullyng-ului.

El nu va răspunde în fața legii, deoarece are numai 13 ani. Va fi internat într-o clinică de psihiatrie.

Un elev de clasa a VII-a din Belgrad și-a împușcat mortal 8 colegi (7 fiind fete) și pe paznicul școlii primare „Vladislav Ribnikar”. Totodată, el a rănit-o grav pe profesoara de istorie care se afla în clasă, dar și pe alți 6 copii.

Ambii părinți ai băiatului sunt de condiție bună: tatăl este  medic radiolog, iar mama, profesor universitar de microbiologie. Școala este situată într-o zonă rezidențială a capitalei Serbiei, cu ambasade, iar elevul învăța bine, fiind olimpic.

Poliția a precizat că însuși atacatorul a sunat, la ora 8.42, să anunțe că a împușcat mai multe persoane în urmă cu două minute. Un alt apel a venit de la directorul adjunct al școlii. Presa sârbă scrie că băiatul era drogat, dar acest lucru nu a fost confirmat de anchetatori,

Ofiţerii de poliţie l-au arestat pe băiat şi l-au scos din școală încătuşat şi cu capul acoperit cu o geacă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version