Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter a făcut prăpăd, marţi, în Mexic.

UPDATE, 09.51: Bilanţul victimelor creşte, după cutremurul din Mexic. Cel puţin 300 de persoane au fost declarate decedate. 21 de copii au murit după ce şcoala în care învăţau s-a prăbuşit peste ei. 

 

Seismul s-a produs în zona de centru a ţării, la 4,5 kilometri de San Juan Raboso şi la 34 de kilometri de Puebla, capitala regiunii cu acelaşi nume.

Însă cutremurul a fost resimţit în toată ţara şi în cele din apropiere. Doar în capitala Mexico City au fost raportate până acum 20 de clădiri prăbuşite şi cam tot atâtea persoane care şi-au pierdut viaţa.

De altfel, un bilanţ preliminar arată că cel puţin 150 de persoane şi-au pierdut viaţa şi aproximativ 3.000 au fost rănite sau sunt date dispărute.

Cel mai afectat oraş pare să fie Morelos, unde cel puţin 55 de persoane şi-au pierdut viaţa. În total, peste 3,8 milioane de persoane au rămas fără curent electric, iar ministrul Educaţiei, Aurelio Nuno, a anunţat că unităţile de învăţământ rămân închise pe termen nedefinit.

Preşedintele Enrique Pena Nieto a solicitat intervenţia armatei şi ajutorul comunităţii internaţionale, după ce a decretat stare de urgenţă.

Culmea este că mulţi dintre mexicanii prinşi sub dărâmături tocmai participaseră la evenimentele programate cu ocazia comemorării a 32 de ani de la cutremurul din 1985 care s-a soldat cu peste 9.000 de morţi.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version