Uraganul Dorian, care a provocat mari distrugeri în Insulele Bahamas, este așteptat ajungă pe coastele Statelor Unite, marţi seară şi miercuri, câteva milioane de persoane din Florida, Georgia şi Carolina de Sud primind deja ordin să evacueze zonele de coastă.

 
Uraganul Dorian a continuat să facă ravagii în noaptea de luni spre marţi în Bahamas, unde a provocat cel puţin cinci decese, a anunţat premierul ţării, Hubert Minnis, citat de agențiile de știri.
 
El a declarat că este o ”tragedie istorică” pentru acest arhipelag alcătuit din 700 de insule cu relief plat, care au fost acoperite de valurile de trei şi chiar de şase metri înălţime, provocate de uragan.
 
Autorităţile au anunţat începerea operaţiunilor de salvare, ”acolo unde condiţiile permit”.
 
Conform primelor evaluări făcute luni pe teren de autorităţi şi responsabili ai Crucii Roşii, aproximativ 13.000 de case ar fi fost deteriorate sau distruse, iar uraganul ar fi provocat ”daune considerabile” în insulele Abaco şi Grand Bahama.
 
La Washington, preşedintele Donald Trump a convocat o reuniune a responsabililor serviciilor de intervenţii de urgenţă, afirmând că uraganul „pare monstruos”. „Ne aşteptăm ca o mare parte a coastei să fie afectată. Impactul va fi foarte, foarte dur”.
 
Potrivit Crucii Roşii din Statele Unite, 19 milioane de oameni trăiesc în zonele ce ar putea fi afectate de ciclon. Până la 50.000 de persoane din Florida, Georgia şi Carolina de Sud ar putea avea nevoie de adăpost de urgenţă, în funcţie de impact.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version