Ursula von der Leyen și-a depus candidatura pentru un nou mandat de 5 ani de președinte al Comisiei Europene (CE). Este singura care s-a înscris în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Popular European la preşedinţia executivului UE, până la expirarea perioadei de depunere a candidaturilor, miercuri, la ora locală 12:00, informează PPE.

Preşedintele PPE, Manfred Weber, a primit  scrisoarea de nominalizare a Ursulei von der Leyen din partea partidului german Christlich Demokratische Union (CDU).

Susţinerea necesară din partea a două partide membre PPE a fost asigurată de Platforma Obywatelska (PO) din Polonia şi Nea Demokratia (ND) din Grecia, care au semnat o scrisoare comună în acest sens. Niciun alt candidat nu a fost nominalizat, potrivit sursei citate.

Conform procedurii interne, nominalizarea depusă va fi evaluată de Adunarea politică a PPE pe 5 martie şi, după validare, va fi supusă votului la Congresul PPE de la Bucureşti, pe 7 martie.

„De la început, mandatul meu a fost foarte provocator”, a declarat miercuri, la Bruxelles, Ursula von der Leyen. Ea a trecut în revistă principalele provocări cu care s-a confruntat din 2019, concentrându-se asupra pandemiei și invaziei Rusiei în Ucraina.

„A început de fapt cu Brexit – am tendința să uit asta – dar aceasta a fost prima lună a mandatului meu”, a spus ea.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version