Matteo Salvini, vicepremier al Italiei și ministru al Afacerilor Interne, a anunțat, luni seara, că va solicita un recensământ al romilor din Italia.

Salvini vrea ca după realizarea acestui recensământ, cei care stau în Italia fără documente valabile să fie expulzați în țările din care au venit.

Este ultima decizie radicală dintr-un șir enorm de decizii radicale luate de Salvini și de colegii săi din partidul Liga, formațiune politică de extremă-dreapta.

Cu câteva zile în urmă, Salvini a interzis ancorarea într-un port italian a vasului Aquarius, ambarcațiune care avea la bord 629 de imigranți salvați de o organizație umanitară.

Conform rotalianul.com, vicepremierul Italiei susține că țara sa trebuie să scape de romii care locuiesc ilegal în tabere de migranți pentru că “sunt vinovați de cele mai multe furturi și ilegalități. Chiar și cei mici sunt crescuți cu acest cult și puși să fure”.

Decizia lui Salvini a fost aspru comentată de rivalii politici și de liderii organizațiilor pentru apărarea drepturilor romilor. Aceștia susțin că retorica vicepremierului aduce aminte de perioada persecuțiilor naziste și îl acuză pe Salvini că “încă n-a aflat că recensământele bazate pe etnie sunt interzise prin lege”.

În schimb, candidata la alegeri locale din partea Ligii, Ilaria Cerqua, una dintre apropiatele lui Salvini, a anunțat că dacă localnicii vor vota pentru ea vor vota în favoarea unei Italii “fără solicitanți de azil, fără tabere cu romi și fără moschei”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version