Accident aviatic petrecut, sâmbătă dimineaţa, pe aeroportul din Rostov pe Don, oraş situat în apropiere de graniţa Rusiei cu Ucraina.

In this photo provided by vk.com/rostovnadonu, Russian emergency fire trucks are seen among the wreckage of a crashed plane at the Rostov-on-Don airport, about 950 kilometers (600 miles) south of Moscow, Russia Saturday, March 19, 2016. A Dubai airliner crashed and caught fire early Saturday while landing in strong winds in the southern Russian city of Rostov-on-Don, officials said. (vk.com/rostovnadonu group via AP)

Un avion al companiei Fly Dubai s-a prăbuşit de la o înălţime de circa 100 de metri, în momentul în care pilotul încerca să facă o a doua tentativă de aterizare în condiţii meteo nefavorabile, după o primă încercare nereuşită.

În momentul impactului cu solul, avionul a explodat. Din păcate niciuna dintre cele 61 de persoane aflate la bord nu a mai putut fi salvat.

Conform reprezentanţilor Fly Dubai, la bord erau 54 de pasageri şi şapte membri ai echipajului. Printre pasageri se aflau un indian, trei ucraineni şi o persoană din Tadjikistan, iar membrii echipajului erau din Emiratele Arabe Unite.

Oraşul Rostov pe Don se află sub avertizare meteo de vreme rea, iar în momentul accidentului ploua torenţial şi era vânt puternic.

Reprezentanţii Fly Dubai susţin că aşteaptă să afle toate detaliile accidentului înainte de a ieşi cu explicaţii. Însă din primele informaţii, o eroare umană sau o problemă tehnică au dus la acest accident.

[video_documentar width=”640″ height=”480″]

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version