Un nou bilanț al morților a fost anunțat, luni, de autoritățile din Germania, în urma inundațiilor devastatoare din Germania, catalogate drept „catastrofale”.

Cel puțin 165 de persoane  și-au pierdut viața înghițite de ape. În continuare sunt zeci de oameni daţi dispăruţi.

În landul Renania-Palatinat, cel mai afectat de acest dezastru, „numărul morţilor a ajuns la 117 şi 749 de răniţi”, a declarat, pentru AFP, Verena Scheuer, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Koblenz.

În landul Renania de Nord-Westfalia erau, cu o zi în urmă, „cel puţin” 47 de morţi. Un deces a fost anunţat în landul Bavaria, în sudul ţării, afectat de inundaţii semnificative în acest weekend.

Ministrul de interne Horst Seehofer urmează să viziteze zonele afectate luni, în special Bad Neuenahr-Ahrweiler, oraş situat pe una dintre văile cele mai afectate de revărsările de ape.

Cancelarul Angela Merkel a efectuat, duminică, o vizită în comuna Schuld, nu departe de Bonn, unde râul Ahr, transformat într-un torent furios, a distrus o parte din centrul istoric. 

„Limba germană cu greu poate găsi cuvintele pentru a descrie devastarea provocată”, a declarat cancelarul, descriind o devastare ‘„suprarealistă” şi promiţând sprijinul statului federal. Merkel a lansat duminică un apel la un ”efort foarte sporit” pentru accelerarea politicilor climatice. 

De miercuri, un ajutor de urgenţă de cel puţin 300 de milioane de euro va fi prezentat de guvern, înaintea unui vast program de reconstrucţie în valoare de mai multe miliarde de euro. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version