UPDATE: Imediat după aterizarea avionului în flăcări pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, pasagerii au fost evacuați pe tobogane înainte ca acesta să fie devastat de flăcări.

Înregistrări de pe rețelele de socializare arată pasagerii fugind pe pistă, pentru a se îndepărta de avion. O filmare din carlingă arată un motor în flăcări, în timp ce din avion se aud strigăte de panică.

Tabloidul Komsomolskaia Pravda a publicat mărturia unui pasager, Petr Egorov: “Decolam și avionul a fost lovit de un fulger (…) Aterizarea a fost dură, aproape mi-am pierdut conștiența de frică. Avionul a sărit de pe pistă ca o lăcustă și a luat foc la sol”.

Un avion de pasageri al companiei Aeroflot Suhoi Superjet a aterizat în flăcări pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova. Cel puţin 41 de persoane au murit, relatează agențiile internaționale de știri.

UPDATE: “Zborul Su-1492 a decolat așa cum era prevăzut la 18,02 (15,02 GMT). După decolare, echipajul a raportat o anomalie și a luat decizia să revină la aeroportul de plecare”, a precizat aeroportul, într-un comunicat.

“La 18,30, aparatul a efectuat o aterizare de urgență, după care a fost declarat incendiul”, continuă comunicatul.

“A încercat o aterizare de urgență, nu a reușit prima oară și, la a doua tentativă, trenul de aterizare a lovit (solul), după care botul și a luat foc”, scria după accident agenția Interfax, citând o sursă anonimă.

UPDATE: “În prezent, șase răniți sunt internați. Doi răniți grav sunt la reanimare”, a declarat duminică seara ministrul Sănătății, Veronika Skvortsova.

„Au fost 78 de persoane la bord, inclusiv membri ai echipajului”, a transmis Comitetul de Investigaţii din Rusia.

„Conform ultimelor informaţii, 37 dintre aceştia au supravieţuit”, se menţionează în comunicat.

Suhoi Superjet 100, primul avion civil conceput de Rusia post-sovietică, este destinat să concureze cu brazilianul Embraer și canadianul Bombardier pe piața avioanelor regionale, fiind o sursă de mândrie pentru țară la momentul lansării, în 2011. Nu a reușit însă să convingă piețele din afara Rusiei.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version