“Philthy Animal” Phil Taylor, fostul toboşar al trupei Motörhead – care a susţinut un concert şi la Bucureşti, în cadrul OST Fest 2012 -, a murit la vârsta de 61 de ani, au anunţat, joi, foştii lui colegi de formaţie, citaţi de bbc.com. 

phil taylor si Eddie_Clarke_Motorhead_1982
Phil Taylor şi Eddie_Clarke, în 1982 (sursă Wikipedia)

Chitaristul “Fast” Eddie Clarke a scris următorul mesaj pe pagina sa de Facebook: “Dragul meu prieten şi frate a murit noaptea trecută. Avea o personalitate deosebită”.

Originar din Chesterfield, Phil Taylor a cântat în trupa britanică vreme de 14 ani, alături de Eddie Clarke şi de solistul Ian “Lemmy” Kilmister. Phil Taylor a participat la înregistrarea tuturor pieselor de succes din repertoriul formaţiei Motörhead, inclusiv “Ace of Spades” şi “Overkill”.

“Din fericire, am compus o muzică fantastică împreună şi am multe, foarte multe amintiri plăcute şi dragi despre timpul petrecut împreună”, a adăugat Eddie Clarke.

Potrivit spuselor sale, Phil Taylor era bolnav de mai mult timp. “Însă acest lucru nu înseamnă că suporţi mai uşor durerea atunci când momentul său a sosit”, a adăugat chitaristul britanic.

A lipsit doar în “vacanţă”

Toboşarul Phil Taylor a cântat cu trupa Motörhead din 1975 până în 1984 şi din 1987 până în 1992 şi spunea că perioada în care lipsit din formaţie a fost “o vacanţă”.

Motörhead, una dintre formaţiile care au definit muzica rock din Marea Britanie în anii ’80, a fost înfiinţată în 1975 de  basistul, solistul şi compozitorul Ian “Lemmy” Kilmister.

Potrivit site-ului grupului, Taylor a părăsit trupa în februarie 1984, după ce formaţia a înregistrat o versiune a piesei “Ace of Spades” pentru serialul de televiziune “The Young Ones”.

Însă a revenit în trupă după trei ani şi a fost prezent la înregistrările pentru toate albumele majore din repertoriul Motörhead, inclusiv pentru discurile “Overkill”, “Bomber”, “Ace of Spades” şi versiunea live “No Sleep ’til Hammersmith”.

A fost concediat în 1992, în timpul înregistrărilor pentru albumul “March or Die”, deoarece nu a reuşit să înveţe partitura pentru tobe a piesei “I Ain’t No Nice Guy”.

Ultimul concert, în 1992

Ultimul concert susţinut alături de Motörhead a fost cel de la Irvin Meadows din California, în martie 1992.

A participat totuşi la o scurtă reuniune a membrilor trupei Motörhead, la Birmingham, în noiembrie 2014, însă a apărut doar pe scenă, nu şi în spatele tobelor.

În octombrie anul trecut, trupa Motörhead a lansat cel de-al 21-lea album de studio, “Aftershock”, care este o continuare a materialului scos pe piaţă în 2010, “The World Is Yours”.

Peste 50 de milioane de copii ale albumelor

De la înfiinţare, celebra trupă britanică a reuşit să vândă peste 50 de milioane de copii ale albumelor la nivel mondial. După lansarea albumelor “Overkill”, “Bomber”, “Ace Of Spades” şi “No Sleep ‘Til Hammersmith”, Motörhead a devenit una dintre cele mai populare şi apreciate trupe rock din Marea Britanie şi nu numai.

Talentul i-a fost apreciat şi recunoscut de-a lungul anilor prin numeroase premii: în 1980, trupa a câştigat discul de argint pentru albumul “Bomber”, în 1991 a primit o nominalizare la premiile Grammy pentru albumul “1916” iar în 2001, discul de aur pentru piesa “The Game”. Printre hiturile trupei se numără “Ace of Spades”, “Killed By Death” şi “Born To Raise Hell”.

author avatar
Adrian Nicolae
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version