În această dimineaţa a încetat din viaţă, la aproape 91 de ani, Mitzura Arghezi – pe numele ei real Domnica Teodorescu -, singura fiică a poetului Tudor Arghezi.

mittzura
Sursă foto: Wikipedia

Membră a Partidului România Mare, Mitzura Arghezi a obţinut  două mandate de deputat, în perioada 1996-2004.

Totodată, ea a apărut în peste 100 de piese de teatru şi 18 filme şi a fost membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Afectată de mai multe probleme de sănătate specifice vârstei, Mitzura Arghezi şi-a petrecut ultimele luni din viaţă într-un azil de bătrâni.

Traian Radu, bărbatul în vârstă de 75 de ani care a avut grijă de ea şi a fost desemnat moştenitor, a fost acuzat în mai multe rânduri de rudele femeii că ar fi răpit-o pe Mitzura şi ar fi internat-o în azil fără voia ei.

În scandal s-a implicat inclusiv academicianul Eugen Simion, cel care i-a luat partea lui Traian Radu, susţinând că “acesta nu a răpit-o. I-am vizitat la Căminul Comunităţii Evreieşti şi vreau să vă spun că domnul Traian Radu, un vechi şi stimat redactor de la Editura Minerva, ne-a pregătit 11 volume cu opera lui Arghezi”. De altfel, Mitzura Arghezi şi Eugen Simion au colaborat în mai multe rânduri pe parte artistică.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version