Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Toți cei 14 inculpați din dosarul „fabricii de permise false” din Suceava au fost arestați preventiv /

Breaking News:
 

Axis a lansat o nouă cameră de rețea pentru obiectivele cu risc crescut de explozie

Axis Communications a lansat camera de rețea AXIS F101-A XF P1367, proiectată pentru supravegherea obiectivelor cu risc ridicat de explozie.

Tehnica de supraveghere video reprezintă o realitate și, mai presus de toate, o necesitate a societății moderne, căci, prin garantarea unui nivel de siguranță sporit, contribuie semnificativ la îmbunătățirea serviciilor și a calității vieții.

De la ansambluri rezidențiale, parcări și centre comerciale, până la parcuri industriale, depozite și fabrici, camerele de supraveghere video sunt echipamentele care veghează la buna desfășurare a lucrurilor, contribuind totodată prin intermediul tehnologiilor conexe la automatizarea anumitor operațiuni și procese.

Fiecare astfel de obiectiv monitorizat are particularități și cerințe specifice și, din acest motiv, echipamentele de supraveghere sunt dezvoltate în funcție de natura lor.

O categorie aparte o reprezintă fabricile sau depozitele în care se lucrează cu materiale inflamabile. Camerele video montate în astfel de locații trebuie să respecte anumite cerințe și să reziste în anumite condiții, stabilite în funcție de tipul materialelor inflamabile prezente.

Un astfel de echipament este noua cameră AXIS F101-A XF P1367, caracterizată prin calitatea deosebită și varietatea scenariilor în care poate fi utilizată.

Prevăzută cu o carcasă din aluminiu ce dispune de certificări Clasa I/II/III, Divizia 1 și Zona 1, precum și ATEX și IECEx (IIB + H2, IIIC), AXIS F101-A XF P1367 poate fi utilizată în medii periculoase sau cu risc de explozie. Mai mult, ea a fost colorată la exterior într-o culoare atipică – roșu – ceea ce o face mai vizibilă, cu scopul descurajării persoanelor neautorizate într-o fază cât mai timpurie.

Iar datorită greutății reduse, poate fi instalată cu ușurință într-o varietate largă de locații, inclusiv pe turnuri sau clădiri înalte. Indiferent de poziția în care este montată și de condițiile de iluminat ambiental, ea oferă cele mai bune rezultate video, la o rezoluție de până la 5MP (3072×1728), cu 25/30FPS.

Mulțumită integrării tehnologiei Lightfinder, este asigurată o sensibilitate sporită la lumină pentru obținerea unor imagini color de calitate, chiar și în zone întunecate, în timp ce tehnologia WDR – Forensic Capture reduce zgomotul și maximizează detaliile din scenele cu iluminare complexă.

Mai mult, lentilele i-CS permit setarea de la distanță a câmpului vizual, focalizarea fiind ajustată în mod automat. În paralel cu calitatea deosebită a imaginilor, noua cameră AXIS reduce cu până la 50% lățimea de bandă utilizată și spațiul de stocare ocupat, prin utilizarea tehnologiei Zipstream.

Această caracteristică, împreună cu suportul PoE (Power over Ethernet), reduc costurile de instalare și operare, transformând echipamentul într-unul extrem de eficient din perspectiva sumei investite raportată la rezultatele obținute.

0 Shares