Axis Communications transmite live ea de-a 19-a ediție a competiției internaționale de patinaj artistic – “Crystal Skate”.

Organizat în perioada 25-28 octombrie 2018 de Federația Română de Patinaj în colaborare cu Asociația Municipală de Patinaj București și găzduit de „Tiriac-Telekom Arena” din Otopeni, concursul va reuni peste 120 de patinatori și patinatoare din Bulgaria, Grecia, Serbia, Slovacia, Italia, Austria, Cehia, Coreea și România. În cadrul evenimentului, vor avea loc sesiuni de antrenamente și competiții dedicate tuturor categoriilor de participanți, de la cei mai tineri novici până la seniori.

Evenimentul debutează joi, pe 25 octombrie, la ora 15:00, cu sesiuni de antrenamente și trageri la sorți pentru competițiile ce vor avea loc a doua zi începând cu ora 7:30 și se vor încheia la 13:45, cu ceremonia de premiere. Ziua de vineri va continua după ora 15:30 cu sesiuni de antrenamente până seara la 21:00, în timp ce sâmbătă sunt programate competiții de la 7:30 la 17:25 și antrenamente de la 20:00 la 22:50. Ultima zi, duminică, este rezervată competițiilor, festivității de premiere și închiderii oficiale a evenimentului.

Axis Communications continuă să se implice activ în lumea sportului românesc și răspunde pozitiv apelului de a transmite live evoluțiile patinatorilor și patinatoarelor din cadrul “Crystal Lake”. Parteneriatul punctual încheiat cu Federația Română de Patinaj reprezintă un prilej foarte bun pentru telespectatori, atât pentru a se delecta cu sportul lor preferat, cât și pentru a testa nivelul superior al calității vizuale furnizate de camere care depășesc cu mult limitele uzuale ale supravegherii video.

Pentru acest scop, vor fi folosite modele Full HD din portofoliul de camere actual, iar transmisia se va efectua în mediul online, prin intermediul paginii de Facebook Crystal Skate of Romania și a paginii de Facebook Axis Communications.

Soluția software aleasă pentru realizarea transmisiei este CamStreamer, datorită atât nivelului de calitate asigurat de aceasta, cât și ușurinței cu care poate fi configurată și utilizată. Practic, aplicația este instalată direct în camerele IP AXIS, excluzând astfel necesitatea unor sisteme de calcul intermediare, care ar majora semnificativ costurile și ar complica procesul de administrare.

De asemenea, ea include suport PTZ, prin care operatorul poate controla camerele de la distanță,  direct prin interfața sa web.

Mai mult decât atât, CamStreamer suportă integrare cu diverse platforme de conținut video, precum YouTube, Facebook, Twitch, Vimeo sau Dailymotion, ceea ce înseamnă că operatorul poate transmite direct prin platforma preferată de publicul său țintă, fără a mai avea nevoie să dezvolte, să implementeze și să promoveze un portal web propriu.

Iar pentru flexibilitate maximă, există posibilitatea de a crea mai multe fluxuri video, pentru a transmite astfel prin intermediul mai multor platforme simultan. Astfel de avantaje sunt asigurate fără niciun fel de rabat la capitolul calitate.

În funcție de echipamentul hardware utilizat și mediul online ales, aplicația asigură suport pentru transmisiuni chiar și la rezoluție 4K cu 30FPS, sau Full HD cu 60/120FPS. De asemenea, operatorii pot adăuga propriile elemente grafice sau text pe imaginea transmisă, sau pot introduce o sursă suplimentară de semnal audio, prin care să redea muzică, mesaje prestabilite sau comentarii în direct.

Combinând performanțele hardware ale echipamentelor AXIS cu flexibilitatea aplicației CamStreamer ce rulează la nivelul lor, scenariile de utilizare sunt practic nelimitate. Așa se face că, deși sunt proiectate cu precădere pentru securizarea obiectivelor, camerele IP AXIS sunt frecvent folosite cu rezultate formidabil de bune și în alte scopuri, mult mai solicitante decât domeniul supravegherii video.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version