Primarul general interimar Ștefănel Dan Marin a anunţat intrarea Bucureștilor în competiţia pentru titlul de „Capitală Europeană a Culturii în 2021”, câștigătorul urmând să fie desemnat în 2016.

parlament, artificii
Lansarea în competiţie, la ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti

“Suntem unul dintre cele 14 municipii din România înscrise în această competiţie şi ne batem pentru a câştiga proiectul la nivel de ţară. Îmi doresc ca toată lumea să înţeleagă că această titulatură, „Bucureşti Capitala Culturală Europeană”, nu înseamnă doar câştigarea unui premiu, ci şi modul în care vom continua dezvoltarea proiectelor culturale după anul 2021”, a declarat astăzi, la ARCUB, primarul Marin.

Edilul vrea ca și zonele periferice ale orașului să se bucure de manifestări culturale: „Pentru mine, ca administrator al oraşului, reprezintă o prioritate dezvoltarea culturii şi modul de deconcentrare a tuturor evenimentelor ce se petrec preponderent în zona centrală a urbei.  Nu facem aceste eforturi doar pentru a câştiga un concurs, e important pentru noi toţi să găsim soluţiile pentru ca toţi cetăţenii oraşului, inclusiv cei care locuiesc în cartierele mărginaşe, să aibă acces la cultură, la evenimente sportive, cât mai aproape de casă”.

În acest sens, primarul general are în vedere încheierea unor protocoale de colaborare între Primăria Generala şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, astfel încât spaţiile din interiorul liceelor şi scolilor din să poată fi folosite pentru organizarea de evenimente culturale, adresate diverselor categorii sociale.

„Primii paşi în vederea înscrierii în competitia de obţinere a titlului de Capitală Europeană a Culturii au fost făcuţi în februarie 2014 iar din acel moment, cu ajutorul specialiştilor în domeniu, Primăria Municipiul Bucuresti a reuşit să puna bazele unui proces de elaborare a Strategiei Culturale a oraşului, urmând ca aceasta să fie finalizată în anul 2016”, precizează PMB, într-un comunicat remis redacţiei.

author avatar
Adrian Nicolae
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version