A mai rămas aproximativ o lună până la debutul Târgului de Carte Gaudeamus, iar specialiştii aşteaptă cu nerăbdare lansările din acest an.

Mircea Cartarescu
Mircea Cartarescu

Se vorbeşte deja despre o perioadă extrem de încinsă, 20-22 noiembrie, perioadă care este văzută drept “vârful târgului Gaudeamus” şi în care sunt aşteptate cele mai multe lansări de carte.

Într-o intervenţie avută la Digi 24, Gabriel Liiceanu a anunţat că marele său pariu pentru acest an este “Ultimul capitol”, romanul lui Mircea Cărtărescu. Liiceanu susţine că lucrarea lui Cărtărescu este “magnifică. Vorbim despre un roman fluviu de 800 de pagini. Lansarea acestui roman va intra în istoria culturii acestei ţării. Ultimul capitol va fi una din cărţile mari ale culturii istoriei româneşti şi una din cărţile mari ale istoriei literaturii lumii”.

De asemenea, Liiceanu a anunţat că aşteaptă cu nerăbdare Gaudeamus pentru că “e uluitor să vorbeşti şi să prezinţi o carte în faţa a câtorva sute de oameni care stau ore întregi în picioare ca să afle ceva despre noua hrană spirituală care le este propusă. Se întâmplă lucruri care în imediatul vieţii noastre nu sunt sesizate ca făcând parte din istoria imediată.

Ediţia cu numărul 22 a Târgului Internaţional Gaudeamus va avea loc la Romexpo, în perioada 18-22 noiembrie. Invitatul de onoare al ediţiei este GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version