Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Amenzile mărite pentru lipsa rovinietei se aplică de sâmbătă, 20 august / POLITICĂ: Premierul Ciucă și ministrul Energiei, Virgil Popescu, analizează la Sinaia reglementarea prețurilor la energie așa cum cere PSD / 

Breaking News:

Cele mai bune 10 destinații din Europa în care să călătorești cu mașina în 2022

Cele mai bune 10 destinații din Europa în care să călătorești cu mașina, în 2022, sunt:

  1. Germania
  2. Spania
  3. Lituania
  4. Cipru
  5. Franța
  6. Suedia
  7. Portugalia
  8. Estonia
  9. Italia
  10. Elveţia

Clasamentul a fost realizat de momondo.ro, un motor global de căutare pentru călătorii gestionat de KAYAK.

Interesul pentru mașinile de închiriat este mai ridicat, în acest sezon estival, față de vara lui 2019, cu 162%, în medie, în Europa.

La această tendință au contribuit factori decisivi: creșterea drastică a prețului la combustibil, preocuparea pentru schimbările climatice și preferința permanentă pentru intimitate în locul mulțimilor de turiști. Mulți călători sunt, însă, nehotărâți cu privire la cea mai bună destinație pentru aventura lor de la volan din vara lui 2022.

Inspirați de aceste descoperiri și cu scopul de a ajuta călătorii în procesul lor de planificare a vacanței, momondo a realizat un clasament al țărilor care, în 2022, se descoperă cel mai bine într-o călătorie cu mașina. Aceasta este o bază unică de date dedicată amatorilor de road trip-uri, cu informații specifice pentru fiecare țară, precum prețurile la combustibil, siguranța rutieră, impactul asupra mediului, atracțiile culturale și multe altele. Acest clasament îi ajută pe români să își organizeze călătoria conform așteptărilor și nevoilor lor, dedicându-și astfel concediul doar activităților care îi interesează cu adevărat.

România a obținut un punctaj excelent în ceea ce privește eficiența costurilor în călătoriile cu mașina

momondo a analizat 33 de țări europene și le-am clasificat în funcție de 24 de factori diferiți. Le-am grupat apoi în cinci categorii de călătorii cu mașina în funcție de: costuri, sustenabilitate, camping și aer liber, confort și infrastructură, natură și obiective turistice. Cu aceste clasamente, călătorii își pot planifica vacanța în funcție de ceea ce este important pentru ei. Cele mai bine clasate țări pentru cele cinci categorii de road trip-uri sunt: Olanda (sustenabilitate), Serbia (costuri reduse), Franța (camping și aer liber, dar și natură și obiective turistice), Elveția (confort și infrastructură).

În contextul creșterilor masive de prețuri în benzinării, costul călătoriei este un considerent tot mai important de luat în calcul în vacanțele de vara aceasta. Totuși, în ciuda inflației și a prețului crescut la combustibil, România rămâne o țară relativ ieftină în care să călătorești, comparat cu multe alte țări din Europa, ocupând locul șase în topul celor mai ieftine țări pentru călătoriile cu mașina de anul acesta. Prețul la benzină în România este echivalentul prețului mediu la nivel european, iar costurile încărcării mașinilor electrice, precum și cel al parcărilor rămân unele din cele mai scăzute (aproximativ 0,54 € pentru două ore). În plus, costurile reduse pentru cazări și închirieri auto contribuie la atractivitatea acestei țări în rândul celor interesați de călătorii cu buget redus.

Germania se află în fruntea clasamentului celor mai bune destinații pentru călătoriile cu mașina în 2022

Germania a ocupat locul întâi în clasamentul din 2022, cu punctaje ridicate în ceea ce privește confortul și infrastructura, natura și obiectivele turistice. Germania este un paradis al șoferilor împătimiți, o țară cu o rețea extinsă de drumuri, cu stații de încărcare electrică la tot pasul și cu un număr de accidente rutiere per 100.000 de locuitori mai mic decât majoritatea țărilor de pe listă. În plus, este aproape imposibil să treci cu vederea diversitatea obiectivelor istorice și naturale fascinante ale Germaniei. Rămâne în sarcina călătorilor acum să exploreze, după bunul plac, Pădurea Neagră în serile parfumate de vară sau să descopere podgoriile și orașele de-a lungul romanticului râu Rin.

 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv