După ce instituţii de top precum Teatrul Nottara şi Teatrul Foarte Mic au anunţat că trag obloanele din cauza Legii 282/2015, iată că şi lumea cinematografiei este lovită în plin de legea apărută după tragedia din Club Colectiv.

sursa foto ucin.ro
sursa foto ucin.ro

Pentru că Cinema “Studio” este localizat într-o clădire încadrată în clasa I de risc seismic, conducerea Uniunii Cineaştilor din România a decis să-l închidă cel puţin pentru moment.

Mai mult, liderii UCIN anunţă că “conform prevederilor legii, la intrarea în cinematograful Studio va fi montată, într-un loc de maximă vizibilitate, în cel mai scurt timp, “bulina roşie”, conţinând textul “Clădire expertizată tehnic încadrată în clasa I de risc seismic”.

Cei de la UCIN susţin că au informat deja Ministerul Culturii, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Afacerilor Externe şi că se speră “obţinerea de sprijin în demararea imediată a lucrărilor de consolidare necesare, din fonduri naţionale şi din fonduri europene, astfel încât, în cel mai scurt timp posibil, cinematograful Studio să redevină spaţiul consacrat celor mai importante manifestări culturale cinematografice din ţara noastră, aşa cum a fost în ultimele decenii”.

Din păcate acesta este doar începutul. Chiar şi jurnalistul Andrei Vulpescu anunţă, pe site-ul său personal, că “unul dintre efectele Colectiv este că artiştii underground au rămas fără scenă”.

Asta mai ales pentru că “locaţiile care nu s-au închis până acum se vor închide din motive de securitate, cortul de la Arenele Romane este costisitor pentru majoritatea trupelor româneşti şi nu cred că vom vedea concerte Hip-Hop în Tribute sau concerte de metal în Fratelli.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version