Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vine în vizită oficială în România /

Breaking News:

ELKO lansează HPE Alletra 4000

ELKO România, companie membră a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, anunță lansarea HPE Alletra 4000, noua generație de servere destinate stocării datelor.

Prin introducerea HPE Alletra 4000, portofoliul HPE Alletra se bucură de o extindere în zona de servere pentru stocarea datelor în Cloud. Echipamentele sunt concepute pentru aplicații de date, dispun de un design cu criptare end-to-end și asigură o experiență de Cloud intuitivă.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Proiectată pentru a accelera toate operațiunile bazate pe date, indiferent de complexitatea acestora și în condiții economice optime, familia  HPE Alletra 4000 reprezintă prima soluție pentru infrastructură de date în Cloud din portofoliul HPE Alletra.

Furnizate anterior sub marca HPE Apollo 4000, serverele pentru stocarea datelor din noua generație HPE Alletra 4000 asigură o infrastructură de date modernă, concepută special pentru a răspunde cerințelor într-un mod caracterizat de siguranță, eficacitate economică și simplitate operațională. În acest fel, resursele umane și de capital pot fi mai bine utilizate în domeniul aplicațiilor bazate pe date.

Provocarea stocării datelor

Logica spune că o persoană care își fixează un singur obiectiv are toate șansele să îl atingă, pe când una care își fixează mai multe obiective nu va reuși să le atingă pe toate, ca urmare a compromisurilor făcute. Această axiomă se aplică perfect în societatea actuală, bazată pe date, în cadrul căreia companiile încearcă să exploateze la maximum datele, dar sunt nevoite să facă o multitudine de compromisuri, ca urmare a utilizării infrastructurii cu rol general. În realitate, aceste sisteme nu sunt însă proiectate pentru valori optime în ceea ce privește viteza de procesare, fluxul și capacitatea de stocare a datelor. De aceea, organizațiile care se bazează pe date au nevoie de infrastructură optimizată în acest sens, care să le permită o stocare eficientă, protecție și punere în valoare fără o gestiune greoaie și costisitoare.

Design destinat aplicațiilor bazate pe date

Utilizarea datelor la adevărata lor valoare este acum posibilă la orice scară și în condiții economice ideale, mulțumită serverelor destinate stocării datelor, optimizate pe mai multe direcții: capacitate, performanță, economie, densitate, posibilități de depanare și suport. Echipate cu procesoare Intel® Xeon® Scalable din generația a patra, serverele de stocare a datelor HPE Alletra 4000 se adresează întregului spectru de aplicații bazate pe date – de la volume mari de date și arhive, până la fluxuri mari de date, analiză în timp real și soluții de inteligență artificială și Machine Learning, HCI (hyperconverged infrastructure) și procese puternic bazate pe cache.

Scenariile de utilizare includ procesarea datelor în timp real, protecție împotriva atacurilor Ransomware, E-Discovery, supraveghere video, imagistică medicală, Machine Learning, analiză, conținut destinat partajării, consolidare și descărcare de date și multe altele.

Design securizat end-to-end

Utilizatorii serverelor de stocare a datelor HPE Alletra 4000 beneficiază de securizare end-to-end a sistemelor și a datelor. Aceasta este garantată de HPE, prin securizarea lanțului de furnizare și acoperă toate stadiile, de la momentul pornirii sistemului și până la scoaterea acestuia din uz. Indiferent că este vorba despre componentele hardware sau despre cele software, despre procesul de fabricație sau despre Cloud, serverele de stocare a datelor HPE Alletra 4000 sunt proiectate pe baza unui nivel de încredere zero, pentru a asigura securitate integrată, scalabilă, fără compromis și o agilitate superioară. 

Experiență Cloud intuitivă

Utilizatorii îsi pot gestiona singuri serverele de stocare a datelor HPE Alletra 4000, folosind HPE GreenLake – o platformă Edge-Cloud din cadrul HPE GreenLake for Compute Ops Management. Datorită unei experiențe Cloud intuitive, API-urile REST pot fi folosite pentru automatizarea unor operațiuni, care în alte circumstanțe ar fi deosebit de complicate.

Sistemele HPE Alletra 4000 pot fi folosite și pe bază de serviciu, prin intermediul HPE GreenLake. În acest fel, se scurtează timpul necesar punerii în funcțiune, se eliberează capital și resurse IT, se realizează un echilibru între cheltuieli și necesități și se îmbunătățesc flexibilitate financiară și viteza de operare.

Există două modele disponibile: HPE Alletra 4110 si HPE Alletra 4120

HPE Alletra 4110

Alletra 4110 este un server in format 1U cu stocare NVMe, echipat cu doua procesoare Intel® Xeon® Scalable din generatia a patra si pana la 3TB memorie DDR5. Acesta este proiectat pentru aplicatiile cele mai solicitante in materie de performanta, precum volume de date pentru Machine Learning, baze de date distribuite si NoSQL, stocare definita software de inalta performanta si HCI (hyperconverged infrastructure).

HPE Alletra 4120

Alletra 4120 este un server in format 2U cu stocare NMVe hibrida, echipat cu 1 sau 2 procesoare Intel® Xeon® Scalable din generatia a patra si pana la 6TB memorie DDR5. El se adreseaza unor aplicatii bazate pe date deosebit de variate, precum volume de date pentru analiza, stocare definita software, protectie convergenta a datelor si arhivare.

Capacitate si performanta

Sistemele HPE Alletra 4000 suporta unitati SSD in formatele EDSFF (Enterprise and Data Center Standard Form Factor) si SFF. HPE Alletra 4120 suporta in plus unitati SAS/SATA LFF, care ofera densitati si capacitati de stocare mai mari. 

  • HPE Alletra 4110 – pana la 20 unitati SSD NVMe  EDSFF sau SFF, cu pana la 315GB/s latime de banda PCIe Gen5
  • HPE Alletra 4120 – pana la 24 unitati LFF in fata si 4 unitati LFF, 12 unitati EDSFF sau 6 unitati SFF in spate, sau pana la 48 unitati SFF in fata si 12 unitati EDSFF sau 6 unitati SFF in spate, cu pana la 225.6GB/s latime de banda PCIe Gen5, 24Gb/s SAS, sau 6Gb/s SATA

Caracteristici aditionale

Cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie, care include procesoare, memorie, capabilitati I/O, media si securitate, echipamentele HPE Alletra 4000 reprezinta o investitie excelenta in viitorul datelor.

Atat HPE Alletra 4110, cat si HPE Alletra 4120 asigura suport GPU si FPGA pentru accelerarea multor aplicatii variate. De asemenea, asigura un nivel ridicat de securitate, prin incorporarea unei incuietori fizice, Logical Configuration Lock, Secure Boot, criptare inteligenta FIPS 140-2, unitati de stocare cu auto-criptare si Secure Erase.

HPE Integrated Lights Out 6 (iLO 6) extinde protectia de la nivelul firmware-ului serverului la nivelul firmware-ului unitatilor de stocare si al interfetelor de retea. In plus, conexiunea dintre dispozitive si HPE GreenLake Cloud Platform  este securizata de un proces de autentificare bazat pe 5 factori, in timp ce datele sunt securizate de o solutie de criptare AES-256.

Proiectele bazate pe date se bucura de mai mult succes

Serverele pentru stocarea de date HPE Alletra 4000 sunt concepute pentru aplicatii de date, dispun de un design securizat si asigura o experienta de Cloud intuitiva. Acestea accelereaza proiectele bazate pe date si le permit organizatiilor sa le exploateze mai eficient, pentru a inova si a castiga avantaje competitive.

Despre ELKO Group si ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, reprezentand 400 de producatori. Compania ofera o gama larga de produse si servicii catre mai mult de 10.000 de retaileri, producatori de calculatoare, integratori de sisteme si companii din diferite domenii, in 11 tari din Europa. Compania are peste 1.500 de angajati, iar cifra de afaceri a grupului in 2020 s-a ridicat la 2.2 miliarde USD (1.9 miliarde EUR).

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT – PC-uri, componente, electronice home & office, telefoane mobile, software, solutii de infrastructura IT si de stocare, solutii de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicatii, solutii smart building si smart city – precum si electronice de consum. Compania comercializeaza produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor sai, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiecteaza, instaleaza si revand solutii IT, sisteme de comunicatii si supraveghere video), adresand toate canalele de distributie IT & Telecom.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv