Începand de joi, de Ziua Înălțării Domnului, și până duminică, în Parcul Național din București are loc Festivalul Grătarului. 

De la coaste de porc si carne de vita, peste, fripturi, muschiuleti de porc, frigarui din toate tipurile de carne si legume, carnati traditionali romanesti, bulz din branza proaspata, pastrama – toate vor sfarai pe gratare.

“De asemenea, avem carnati de Plescoi, mici, costite, ciolane si multe alte carnuri aromate, stropite din belsug cu hectolitri de bere si vinuri alese, pana la kebab turcesc, burgeri si alte preparate gatite pe grill, menite sa bucure toate gusturile”, informează organizatorii.

Concursuri de gatit, demonstratii de preparare a produselor pe gratar facute de bucatari renumiti, expozitie cu vanzare de preparate unice la gratar, vreme frumoasa, iarba verde, zona de distractie pentru cei mici, muzica autentica romaneasca – aceasta este reteta perfecta pentru un weekend reusit, mai spun ei.

Si pentru ca festinul sa fie complet, nu vor lipsi sarmalutele, preparatele la ceaun, varza a la Cluj, gulasul, fasolea cu carnati, tocanite, pastrame la ceaun, preparate gatite cu suflet, dupa retete vechi, traditionale si aromate cu fel si fel de mirodenii.


La desert va asteapta plăcinte maramureşene, cozonaci si poale-n brau moldovenesti, placinte din fructe proaspete de sezon, dulciuri felurite feluri, ciocolata de casa, turta dulce, dulciuri orientale, sucuri din fructe proaspete si multe alte delicii.

Meşterii populari vin şi ei la festival cu cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual cu multa maiestrie: ii cu motive nationale, genți din piele naturală, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version