Conducerea Teatrului Evreiesc de Stat anunţă că anul viitor va organiza, pentru prima dată în România, Festivalul Internaţional de Teatru Idiş.

cladire2

Alegerea nu este una întâmplătoare. Festivalul va marca 140 de ani de la crearea teatrului de limbă idiş în spaţiul românesc şi a tot atâta timp de existenţă neîntreruptă în ţara noastră – Teatrul Evreiesc de Stat, reprezentând în România teatrul de limbă idiş şi conservând o moştenire culturală de excepţie.

Pe lângă acest festival, vor mai fi organizate şi alte evenimente speciale menite să prezinte publicului larg teatrul şi cultura idiş (expoziţii, prelegeri, spectacole-lectură, lansări de carte).

Festivalul Internaţional de Teatru Idiş va avea loc în luna noiembrie a anului viitor, va fi găzduit de Teatrul Evreiesc de Stat, va dura o săptămână şi vor participa principalele trupe de limbă idiş din Israel, Europa şi America.

Cu această ocazie, conducerea Teatrului Evreiesc de Stat a dorit să lanseze şi o provocare: “Dorim să invităm, pe această cale, diversele instituţii interesate să ni se alăture şi să susţină acest proiect în lucru prin parteneriate şi evenimente conexe”.

Maia Morgenstern, Tudor Istodor sau Rudi Rosenfeld sunt doar câţiva dintre actorii care alcătuiesc echipa Teatrului Evreiesc de Stat, iar printre colaboratorii companiei se regăsesc Mihai Călin, Constantin Dinulescu, Virgil Ogăşanu sau Anca Sigartău.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version