Săptămâna Luminată continuă de vineri, 13 aprilie, până duminică 15 aprilie, cu Festivalul mieilor, în Parcul Național din București.

Va fi un ospăţ la care vedeta este MIELUL şi toate preparate care se pot face din el: STUFAT, MIEL LA PROŢAP, FRIPTURĂ LA TAVĂ, BORŞ DE MIEL, DROB şi tot felul de produse tradiţionale de la stână preparate pe loc de ciobani iscusiţi.

Deliciile continuă cu MIEI perpeliţi LA PROŢAP, batalii de primăvară pregătiţi şi ei la proţap, la GRĂTAR, la CEAUN aromaţi cu condimente şi unşi cu licori îmbătătoare.


Ciobanii au adus cu ei direct de la stână PASTRAMĂ DE OAIE, dar şi brânză pentru un BULZ IMENS ce se va rumeni la grătar.

În desagă şi-au mai pus cârnaţi ciobăneşti de oaie, cu care vor găti tocăniţe şi tochituri gătite pentru bucureşteni aşa cum nu mai ciobanii ştiu să prepare în vârf de munte.

Ineditul acestui mare festival va fi cu siguranţă STÂNA DE OI amenjată în Parcul National.

“Aducem mieluţi şi berbecuţi care cu siguranţă în vor încânta pe cei mici. Curioşii vor afla chiar din gura ciobanilor cum este viaţa la stână şi cum se face cea mai bună brânză şi cea mai gustoasă pastramă”, anunță organizatorii.


Nu vor lipsi ouăle roşii, pasca şi cozonacii moldoveneşti. Gospodinele au venit şi cu plăcinte moldoveneşti, munteneşti şi dobrogene cu brânză, toate, preparate ce conţin ingrediente sută la sută naturale şi gătite după cele mai vechi reţete tradiţionale.

Cine vrea să guste şi alte preparate în afară de miel o poate face la grătare – mititei, frigărui – sau poate degusta mâncare la ceaun.


De la un aşa festin nu pot lipsi plăcintele alese, cozonaci şi poale-n brâu, dulciuri şi dulceţuri,  brânzeturi şi afumături, jamboane , muschiuleti, toate preparate proaspete şi fragede special aduse pentru a ne înfrupta din ele, pastramă , cârnaţi, mici, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu vin şi tuică fiartă şi cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vişine şi pere.

În târg se vor găsi şi obiecte tradiţionale, lucrate cu multă măiestrie de meşteri autentici, cadouri cu totul deosebite, ii cu alesături, rochii din lână împâslită, genţi din piele naturală cu motive naţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version