Târgului Gaudeamus sărbătorește în Cluj-Napoca, la cea de a XVII-a sa ediţie, Ziua Internațională a Cărții în… 5 zile.

gaudeamus cluj

Evenimentrul se desfăşoară în perioada 20 – 24 aprilie, în incinta unui pavilion expoziţional amplasat într-un loc drag clujenilor şi deja tradiţional pentru sărbătoarea cărţii: Piaţa Unirii.

Programul de vizitare este următorul:
– miercuri – sâmbătă, între orele 10.00 şi 20.00;
– duminică, între orele 10.00 şi 15.00.
Intrarea este liberă pentru toate categoriile de vizitatori.

Deschiderea oficială va avea loc miercuri, la ora 11.00. Preşedintele de onoare al ediţiei este scriitorul Horia Bădescu.

La Târgul Gaudeamus Cluj-Napoca 2016 participă 88 de expozanţi reuniţi în 62 de standuri, reprezentând principalele categorii active pe piaţa de carte şi educaţie din România – edituri, agenţii de difuzare de carte şi produse multimedia, instituţii de învăţământ, edituri străine reprezentate de către distribuitori de carte.

Proiecte Radio România 

  • Raftul liber, proiect iniţiat de Radio Cluj, va fi inaugurat miercuri, la ora 13.00 şi se bazează pe principiul schimbului liber de cărţi. Pe tot parcursul târgului, cititorii pasionaţi pot veni să ia o carte din raft, cu condiţia să lase un alt volum în loc. Primele volume ce vor fi găsite în Raftul liber aparţin unor scriitori clujeni care au fost de acord să participe în acest fel la inaugurarea proiectului.
  • Cărţile se întorc acasă, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care, în acest an, are ca beneficiar biblioteca Şcolii Primare din localitatea Poiana Horea, comuna Beliş, din judeţul Cluj.
  • Invitaţi de nota 10: Olimpicii României, proiect prin care postul public de radio promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii la vârf ai învăţământului. Sâmbătă, 23 aprilie, la ora 12.00, vizitatorii  îi pot cunoaşteţi pe invitaţii de nota 10 ai târgului, elevi din oraşul-gazdă premiaţi la olimpiade internaţionale la diferite discipline. Premiile vor fi oferite de Radio România, Automobile Dacia, BRD Groupe Société Générale, Restaurant Shanghai şi Editura Casa Radio.
  • Faza locală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, organizată de Radio Cluj, care va avea loc vineri, 22 aprilie, la ora 16.00.

Premiile ediţiei 2016 a Târgului Gaudeamus Cluj-Napoca vor fi decernate duminică, 24 aprilie, începând cu ora 12.00.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version