Legendarul Sir Tim Berners Lee, inventatorul noţiunii www (world wide web), este aşteptat în România pe 12 noiembrie, pentru a participa la conferinţa “A WWWisionary Lesson”.

tim-berners-lee

Tim Berners Lee este invitat în România de cei de la McCann WorldGroup România şi Thiess Holding şi le va vorbi celor interesaţi despre motivaţia care a stat în spatele ideii de World Wide Web, dar şi despre modul în care a reuşit să transforme ideea în realitate.

Inventarea World Wide Web-ului a reprezentat un moment cheie în dezvoltarea Erei Informaţiei. Gândit iniţial ca un instrument de cercetare, pentru a fi utilizat de către oamenii de ştiinţă din universităţi din întreaga lume, Web-ul a devenit rapid o manieră de a comunica şi de a face schimb de informaţii (text, conţinut foto, audio sau video) pentru un public mult mai larg. El le permite utilizatorilor să interacţioneze cu mai mulţi oameni în acelaşi timp, chiar dacă aceştia se află la distanţă, cu ajutorul internetului.

“Este aproape imposibil să ne imaginăm cum ar arăta lumea fără World Wide Web. WWW sunt poate cele mai importante trei litere din istoria recentă a civilizaţiei, cele care au transformat radical modul în care gândim, comunicăm, consumăm şi trăim” – Bogdan Enoiu, Director General McCann Worldgroup România

Tim Berners-Lee este încă parte din povestea WWW-ului, la peste 25 de ani de la inventarea lui, deţinând poziţii de conducere în numeroase asociaţii sau organizaţii ce vizează dezvoltarea continuă a acestui instrument revoluţionar. Printre altele, el este directorul Fundaţiei World Wide Web, lansată în 2009 cu scopul de a maximiza potenţialul pozitiv al Web-ului asupra umanităţii.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version