Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Șeful Secţiei de Chirurgie Cardiacă din Timișoara, Marinel Gașpar, a fost arestat preventiv după ce a fost prins când lua mită / POLITICĂ: Camera Deputaților a adoptat Legea de creștere a lefurilor pentru aleșii locali / Penalii Costel Alexe și Mihai Chirica de la Iași, judecați pentru corupție, vor primi și ei indemnizații mărite, până la sentința definitivă / 

Breaking News:

Joc video centrat pe istorie și cultură, realizat de români: „The Spirit of Europe – Origins”

Un joc video centrat pe istorie, cultură și valori europene, realizat de români și denumit „The Spirit of Europe – Origins”, este bine primit în Europa.

Caracteristicile jocului:

–        gratuit;
–        conținut educațional adecvat din punct de vedere istoric;
–        două tărâmuri: tărâmul spiritual și cel material;
–        sistem de posesie, ce permite controlarea oricărui personaj din joc;
–        sistem economic și de construcție utilizate pentru modernizarea și recrutarea unităților;
–        luptă tactică, de strategie;
–        poveste profund filozofică, ficțională, care implică zei, virtuți, vicii, concepte și gânduri, manifestate ca spirite;
–        peste 15 ore de joc;
–        58 de unități de luptă cu peste 50 de abilități unice;
–        peste 240 de personaje cu care să interacționezi, din Grecia antică până la Renașterea europeană din secolul al XII-lea, de la simpli oameni de rând până la mari figuri ale istoriei europene.
–        13 hărți unice care oferă peste 20 de misiuni

Echipa IT de la Predict CSD Consulting din Arad a pregătit în ultimii doi ani jocul video educațional în limba engleză, „The Spirit of Europe – Origins”. În cadrul acestui proiect Erasmus+ au contribuit și partenerii: Asociația Millenium Center din Arad – România, Euro – Net din Italia, IDEC din Grecia și Inercia Digital S.L. din Spania.

Jocul prezintă povestea Europei, de-a lungul unor perioade istorice cheie: Grecia Antică, Imperiul Roman, Migrația popoarelor, Epoca Vikingilor, Evul Mediu și Renașterea.

Site-ul proiectului, care conține detalii cu privire la instalarea jocului, platforme utilizate, evaluare inițială și evaluare finală, este: https://thespiritofeurope.eu.

Jocul se găsește și pe Steam: https://store.steampowered.com/app/1689280/Spirit_of_Europe__Origins.

Cum este gândit, mai exact, PROCESUL DE ÎNVĂȚARE?

Vizând dezvoltarea unui mediu simulat captivant, cunoscut în mod obișnuit ca joc video, în care jucătorul călătorește prin istoria Europei, de la începuturile sale mitologice până în prezent, participând activ la evenimente cheie de-a lungul istoriei și mitologiei care au modelat Europa de astăzi, această abordare conectează participanții cu valori, pe lângă învățarea istoriei și mitologiei, culturii și civilizației Europei.

Pentru a obține acces la joc, participanții pot să se înregistreze și să participe la evaluarea inițială constând dintr-un set de întrebări bazate pe istorie, la care au acces pe site-ul jocului: https://thespiritofeurope.eu. O evaluare finală va fi posibilă după finalizarea jocului. Dacă doresc, participanții au opțiunea de a intra direct în joc, fără procesele de înregistrare și evaluările aferente.

Jucătorul primește misiuni care îl duc prin diverse epoci, tabere ori combatanți, în încercările de a urma cursul istoriei având pacea ca valoare esențială.

Din zecile de misiuni, se pot exemplifica unele precum: dezvoltarea democrației ateniene, epoca de aur a Atenei, reformele grecești în materie de conducere, dezvoltarea Romei, crearea condițiilor propice pentru instalarea „Pax Romana” (Pacea romană), migrațiile diverselor triburi, divizarea Imperiului Roman, reformele din timpul lui Carol cel Mare (supranumit și Pater Europae), pregătirea tratatului cunoscut mai târziu ca Magna Carta, explorarea Ligii Hanseatice ca precursor al Uniunii Europene, dezvoltarea negoțului și agriculturii în Europa, începuturile Renașterii – Dante, Boccaccio, Francisc de Assisi, Toma de Aquino, Petrarca și mulți alții.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv