Faimosul scriitor peruan Mario Vargas Llosa (Arequipa, Perú, 1936) divorţează de a doua sa soţie după ce sărbătoriseră în iulie 50 de ani de căsătorie, el fiind acum implicat într-o relație sentimentală cu Isabel Preysler (Manila, Filipinas, 1951).

vargas llosa
sursă foto: Wikipedia

Llosa i-a trimis marți cererea de divorț soției sale, Patricia Llosa, au informat agenția EFE surse apropiate laureatului Premiului Nobel pentru Pace. Cererea este în curs și a fost prezentată în Spania, însă scriitorul nu vrea să facă nicio declarație în acest sens.

Vargas Llosa este deja la a doua căsnicie: prima, cu mătușa sa, politiciana Julia Urquidi, s-a consumat între 1955 și 1964, iar a doua, cu verișoara sa Patricia Llosa, alături de care a stat 50 de ani.

Vargas Llosa susține de câteva luni o serie de cursuri la Universitatea Princeton, din New York, iar în 8 noiembrie a fost prezent alături de Preysler la un omagiu care i-a fost adus de Hispanic Society of America pentru contribuția sa la artele și culturile hispanice.

Scriitorul și văduva fostului ministru socialist Miguel Boyer, care a fost căsătorită anterior cu Julio Iglesias și marchizul Carlos Falcó, se cunoșteau, potrivit propriilor declarații, de peste 20 de ani.

Mario Vargas Llosa a obţinut Premieul Nobel pentru Literatură în 2010,  pentru „cartografierea structurilor puterii şi imaginile sale tranşante ale rezistenţei, revoltei şi înfrîngerii individului”.

author avatar
Adrian Nicolae
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version