Când ești întrebat cum poți definii globalizarea, sensul ei și caracteristicile principale, ești într-o mare dificultate din cauza faptului că ai de acoperit multe „departamente”.

Ei bine, am primit un mesaj uluitor prin puterea sa de exemplificare și prin răspunsul oferit la întrebarea “Care este definiția globalizării?” Vi-l ofer în dar, ușor dezvoltat.

Prințesa Diana și Dodi al Fayed surprinși în lift de camerele de supraveghere ale Hotelului Ritz din Paris – înainte de fatalul accident

Definiția globalizării este cel mai bine exprimată prin povestea morții prințesei Diana. Și, iată uluitoarea definiție:

Lady Di, o prințesă engleză cu un amant egiptean are un accident într-un tunel francez – “Pont de l’Alma” din Paris.
Diana și Dodi Al Fayed erau într-o mașină germană – Mercedes, cu motor olandez, condusă de un belgian – Henri Paul, îmbătat cu whisky scoțian.
Cuplul Diana și Dodi Al Fayed era urmărit de paparazzi italieni, pe motociclete japoneze!
Mai  mult, Prințesa Lady Di era tratată de un doctor american cu medicamente braziliene fabricate în China.
Și informația asta de importanță mondială îți este trimisă de un ardelean, iar tu o citești pe un monitor coreean, asamblat de muncitori din Bangladesh într-o fabrică din Singapore.
Dar, stai, globalizarea nu s-a sfârșit! Monitorul care te ajută să citești știrea a fost transportat din emisfera Sudică în cea Nordică cu un vapor deținut de un armator grec și cârmit de marinari indieni, fiind descărcat de sicilieni.
Și, mai este ceva: monitorul a fost transportat pe bătrâna Europă cu un TIR condus de un șofer turc pentru ca, în final, să-l cumperi din Londra, dintr-o prăvălie deținută de un evreu, de la un vânzător… pakistanez!
author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version