European Broadcasting Union a anunţat, vineri, că delegaţia României a fost exclusă de la ediţia din acest an a concursului Eurovision, din cauza datoriilor acumulate de TVR în ultimii ani.

Ovidiu Anton si-a promovat degeaba melodia in tari precum Serbia, Albania sau Italia
Ovidiu Anton si-a promovat degeaba melodia in tari precum Serbia, Albania sau Italia

Televiziunea Naţională avea de achitat până pe 20 aprilie o datorie de 16 milioane de franci elveţieni, însă cum instituţia are mari probleme economice, iar situaţia din fruntea TVR este neclară, a fost practic imposibil ca Televiziunea Naţională să achite suma respectivă.

În aceste condiţii, s-a decis ca delegaţia României să fie exclusă de la ediţia din acest an a Eurovisionului şi nu va mai avea dreptul de participare până când ţara noastră nu îşi va achita datoriile.

“Este regretabil că am fost nevoiţi să luăm o astfel de decizie. Suntem dezamăgiţi că toate demersurile noastre către Guvernul român pentru a rezolva această problemă au rămas fără răspuns. Recent, EBU a fost informată de către Ministerul de Finanţe că TVR va intra în procedură de insolvenţă, ceea ce ar duce la o restructurare masivă a întregului post. EBU este o asociaţie non-profit care reprezintă 73 de posturi de televiziune din 56 de ţări. Actualele datorii ale TVR pun în pericol stabilitatea financiară a Uniunii”, a fost mesajul transmis de Ingrid Deltenre, director general al EBU.

România ar fi trebuit să fie reprezentată la Eurovision 2016 de Ovidiu Anton cu piesa “Moment of Silence”. România urma să intre în concurs în a doua semifinală, pe 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia.

Concursul din acest an se desfăşoară la Stockholm (Suedia), în perioada 10-14 mai, prima semifinală fiind programată pe 10 mai, a doua semifinală pe 12 mai, iar marea finală două zile mai târziu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version