Uite că se poate şi în România Mileniului III, cu tineri talentaţi, care au spirit inovativ şi sunt pricepuţi în IT. Societatea pentru Libertate Individuală (SoLib) a inventat un mod extrem de simplu de a verifica expresia “Aici sunt banii dumneavoastră”: a lansat Open Budget (http://openbudget.ro), o platformă care se doreşte a fi “un pas înspre o mai mare transparenţă şi o mai bună înţelegere a felului în care funcţionează statul român”.

open buget 2016
<strong>O platformă care trebuie să bage frica în sângele guvernanţilor<strong>
Acum poţi să vezi cu ochii tăi câţi bani laşi în grija guvernanţiilor. Iar dacă treci în rubrica “Salariul Net” suma pe care o primeşti “în mână” după o lună de muncă, iar apoi apeşi “Enter”, vei vedea şi cum sunt cheltuite taxele şi impozitele tale…

Practic, “Open Budget este o platformă care îţi permite să vizualizezi bugetul statului român”, aşa cum a fost el conceput de către cei care se află la putere. Dar băieţii deştepţi la propriu în România – în cazul de faţă cei de la SoLib – ne oferă, prin intermediul platformei, posibilitatea de a modifica “felul în care sunt alocate fondurile publice”.

Băieţii inteligenţi de la SoLib au şi o motivaţie “politică”: “Deşi există legi şi chiar prevederi constituţionale care garantează transparenţa funcţionării instituţiilor publice, aceste garanţii sunt doar declarative şi neaplicate în practică – fapt cu atât mai grav cu cât resursele prin care se susţine statul provin din taxele şi impozitele luate de la noi toţi”.

Platforma media SECUNDA – www.secundatv.ro -, promotoare în România a conceptului social RESPECT, se alătură băieţilor deştepţi de la SoLib şi promovează fără nicio rezervă politică sau de altă natură site-ul http://openbudget.ro

Platforma media SECUNDA le mulţumeşte public celor care au făcut posibil ca în România să funcţioneze un proiect demn de Mileniul III. Ei sunt, aşa după cum ne informează SoLib în postarea de pe site, următorii:

“Gabriel Munteanu, Şerban Leafă, Nicolae Cazacu, Victor Drâmbă, Mircea Burduşa, Valentin Nadolu, Monica Şomăndroiu, Monica Beliţoiu, Elena Teşcanu, Niura Moisei, Alin Gavrilescu şi Tudor Iliescu.

De asemenea, le mulţumim în mod special lui Vlad Mavrodin, Eduard Dobre, Mihai Bădiţă, Dragoş Manac şi Dan Maşca.

Nu in ultimul rând, ţinem să le mulţumim călduros Centrului de Economie Politică şi Afaceri Murray Rothbard, Institutului Mises România, Centrului pentru Economie şi Libertate (ECOL),Centrului pentru Analiză şi Dezvoltare Instituţională (CADI), Institutului Friedrich von Hayek şi Centrului Independent pentru Studii în Economie şi Drept (CISED), pentru susţinerea acordată acestui proiect si pentru munca lor continuă şi dezinteresată pentru susţinerea libertăţii”.

image-2015-11-17-20601037-70-guvernul-ciolos-depunerea-juramantului
<strong>Guvenul Cioloș Executivul Tehnocraților președintelui Iohannis<strong>
author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version