Săptămâna trecută a avut loc la Bucureşti o nouă ediţie a târgului de carte Bookfest. 

Deşi nu s-a mai desfăşurat în Pavilionul Central de la Romexpo, evenimentul s-a dovedit a fi, din nou, un real succes, peste 100.000 de vizitatori trecând pragul în cele cinci zile în care târgul a fost deschis.

Inevitabil, la sfârşitul ediţiei din această primăvară s-a făcut şi un bilanţ al celor mai vânduţi scriitori în funcţie de editură. Iar rezultatele sunt spectaculoase.

Humanitas a dat lovitura cu creaţiile semnate Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu sau Mircea Cărtărescu, dar şi cu lucrarea dedicată de Tatiana Niculescu lui Corneliu Zelea Codreanu.

“Imperiul pisicilor”, semnat Alex Tocilescu, a fost cel mai vândut volum al unui român la Polirom, editură care s-a bazat, din nou, pe creaţiile unor Orhan Pamuk sau Murasaki Shikibu.

Curtea Veche Publishing i-a avut în fruntea celor mai vânduţi scriitori pe Răzvan Exarhu, “Fericirea e un ac de siguranţă”, şi pe Ion Aion, “Spovedania unui preot ateu”.

De departe cea mai vândută carte de la Litera a fost “Io contra Statele Unite ale Americii”, de Paul Beatty, lucrare distinsă cu premiul Man Booker 2016.

Nu în ultimul rând, la Nemira s-au bucurat de un real succes “Povestea vieţii tale”, de Ted Chiang, “Supravieţuitorii”, de Bear Grylls, şi “În spatele blocului”, debutul românesc al Marei Wager.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version