Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Amenzile mărite pentru lipsa rovinietei se aplică de sâmbătă, 20 august / POLITICĂ: Premierul Ciucă și ministrul Energiei, Virgil Popescu, analizează la Sinaia reglementarea prețurilor la energie așa cum cere PSD / 

Breaking News:

Prima etapă de calificare la Campionatul Naţional de Securitate Cibernetică 2022

Prima etapă de calificare din cadrul Campionatului Naţional de Securitate Cibernetică – #RoCSC22 a început vineri la ora 12:00 și se desfăşoară până pe 23 iulie la ora 22:00.

Etapa va avea loc exclusiv online, potrivit organizatorilor – Serviciul Român de Informaţii (SRI), Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) şi DNSC.

După procesul iniţial de preselecţie online, va urma etapa finală, ce va reuni cei mai buni 15 concurenţi din categoriile eligibile (juniori şi seniori) şi va avea loc pe data de 6 august 2022. Această etapă va presupune prezenţa fizică într-o locaţie stabilită ulterior.

Cele mai bune rezultate la categoriile eligibile vor fi premiate. Astfel, pentru categoriile Juniori şi Seniori, locul I va primi 2.000 de euro, locul II suma de 1.000 de euro, locul III un premiu de 500 de euro, iar locurile 4 – 10 vor avea parte de premii speciale din partea sponsorilor.

Organizatorii vor selecta lotul preliminar al Team Romania, care va merge într-un bootcamp de pregătire la Bran între 17 şi 21 august 2022. Pe parcursul pregătirii, tinerii vor fi testaţi şi antrenaţi prin exerciţii din domeniul securităţii aplicaţiilor web, atacului şi apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de reţea, reverse engineering etc.

RoCSC are rolul de a selecta membri eligibili pentru echipa României care urmează să participe la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC), programat la Viena, în perioada 13 – 16 septembrie.

În cei şapte ani de participare la competiţia europeană, Team Romania a câştigat ediţia din 2019 şi a ieşit de două ori vicecampioană a Europei.

La faza finală a ECSC22, fiecare ţară participantă va fi reprezentată de o echipă formată din zece concurenţi: cinci din categoria de vârstă 16-20 de ani şi cinci din categoria 21-25 de ani.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv