Principesa Sofia a României îşi lansează miercuri, la Teatrul Naţional din Bucureşti, expoziţia de fotografie intitulată “Elementele Naturii”.

Miercuri, 26 aprilie 2017, ora 19.00, în foaierul Sălii Media a Teatrului Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti, aripa dinspre hotelul Intercontinental, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie semnată de Alteţa Sa Regală Principesa Sofia a României.

Expoziţia “Elementele Naturii” va putea fi vizitată în perioada 26 aprilie – 10 mai 2017, în orele de program ale Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti (zilnic între orele 14.00 – 18.30, cu excepţia zilelor de luni). Accesul se face prin faţa teatrului, pe la intrarea de la Sala Media.

Expoziţia cuprinde 50 de peisaje fotografice realizate de Principesa Sofia, în Franţa, în Bretania, în ultimii doi ani, prin care Alteţa Sa Regală ne dezvăluie frumuseţea naturii şi a mediului în care trăim.

De asemenea, cu aceeaşi ocazie, va avea loc lansarea colecţiei de 36 de fotografii de artă “Ultramarine”, sub formă de cărţi poştale, care poartă semnătura Principesei Sofia, apărută la Curtea Veche Publishing. Fotografiile au fost realizate de Principesa Sofia în Bretania şi au ca temă, în principal, oceanul.

Colecţia de cărţi poştale “Ultramarine” va putea fi achiziţionată de la standul de carte al Editurii Curtea Veche, organizat în foaierul Sălii Media.
În deschidere vor lua cuvântul: Alteţa Sa Regală Principesa Sofia, Ion Caramitru, directorul general al TNB, Maestrul Ştefan Câlţia, doamna Iren Arsen, directorul editurii Curtea Veche Publishing.

Expoziţia este organizată în parteneriat cu Teatrul Naţional din Bucureşti, cu sprijinul Casei de Avocatură Ionescu şi Sava.

Principesa Sofia a realizat de-a lungul timpului o serie de peisaje fotografice, creaţii care atestă talentul şi măiestria sa. Alteţa Sa Regală intenţionează anul viitor să inaugureze o expoziţie de fotografie de artă cu peisaje din România, în cele patru anotimpuri.

Alteţa Sa Regală Principesa Sofia este cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana ai României. Principesa Sofia s-a născut la Atena, în Grecia, la 29 octombrie 1957. A studiat în Elveţia şi Marea Britanie, apoi, în Statele Unite, a urmat cursuri de Arte Frumoase la University North Carolina, Ashevillle, şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington, DC. O lungă perioadă, Principesa Sofia a lucrat şi a expus, cu succes, lucrări de artă, pe ambele maluri ale Atlanticului.

După căderea comunismului în România, în decembrie 1989, Principesa Sofia a părăsit Statele Unite şi s-a întors la casa familiei din Elveţia, pentru a-şi ajuta tatăl. A jucat un rol important în consolidarea Secretariatului de la Versoix, alături de sora ei, Principesa Moştenitoare Margareta.

În ianuarie 1990, Principesa Sofia şi Principesa Margareta au păşit pentru prima dată pe pământ românesc.

Au descoperit o societate profund marcată de perioada comunistă. Principesele au hotărât să pună bazele Fundaţiei Principesa Margareta a României, pentru a susţine proiecte durabile în domeniile educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile şi culturii, proiecte care contribuie la reînnoirea spirituală şi socială a României.

În calitate de vicepreşedinte al Fundaţiei, Principesa Sofia a avut un rol esenţial în identificarea unor proiecte de mare importanţă, în campanii de strângere de fonduri pe întreg teritoriul Statelor Unite, în organizarea ajutoarelor umanitare. De asemenea, Principesa Sofia a contribuit la promovarea activităţii Fundaţiei pe plan internaţional.

În 1995, Principesa Sofia a publicat, la Bucureşti, o carte de poveşti pentru copii, ilustrată de tineri artişti români. Toate veniturile obţinute au fost cedate Fundaţiei pentru proiectele menite să sprijine copiii.

Fiica Principesei Sofia, Elisabeta-Maria Biarneix s-a născut la Argenteuil, Franţa, în 1999. Principesa şi-a numit fiica după cele două Regine ale României, Regina Elisabeta şi Regina Maria.

În prezent, Principesa Sofia locuieşte în Franţa, împreună cu fiica sa.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version