RCS&RDS anunţă că investit peste 2,2 milioane de euro în conectarea cu ajutorul legăturilor multiple, redundante, de 100 Gbps, a 5 noduri importante ale reţelei companiei: Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Oradea şi Budapesta.

rcs-rds-communications

În acest fel, compania va putea asigura o viteză mai mare de transfer a datelor.

Implementarea proiectului s-a desfăşurat pe parcursul a jumătate de an şi a fost finalizată în Ajunul Crăciunului. Au fost investiţii în tehnologie şi echipamente şi a constat în modernizarea reţelei naţionale şi internaţionale prin trecerea de la multiplu de 10 Gbps la capacităţi multiplu de 100 Gbps.

“Creşterea utilizării internetului, intensificarea consumului de conţinut video, dezvoltarea conceptului Internet of Things sunt doar câteva exemple care necesită permanent capacităţi de transport sporite şi adoptarea tehnologiilor noi atât în partea de reţea care deserveşte clientul final, cât şi în cea «nevăzută» reprezentată de core network, coloana vertebrală a oricărei reţele de telecomunicaţii”, declară, într-un comunicat, Silviu Georgescu, director tehnic RCS&RDS.

RCS & RDS este unul dintre cei mai importanţi operatori de telecomunicaţii din regiune, furnizând servicii în România, Ungaria, Spania şi Italia. Compania este lider pe piaţa din România în furnizarea serviciilor de internet şi de retransmisie programe de televiziune, dar şi unul dintre furnizorii principali de servicii de telefonie fixă şi mobilă, internet mobil precum şi servicii de conţinut video la cerere.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version