Spectacolul de artificii lansate de revelion cu dronele, un omagiu adus Emiratelor Arabe Unite la aniversarea a 50 de ani de la formare și o recunoaștere a poziționării emiratului Ras Al Khaimah ca una dintre principalele destinații turistice din regiune, a stabilit două recorduri Guinness World.

Un record a fost pentru „Cele mai mute drone telecomandate care lansează focuri de artificii simultan”: 452 de drone au lansat simultan focuri de artificii pentru a crea textul „Happy New Year” pe cer. Pentru această reușită, organizatorii au folosit o tehnică pirotehnică avansată și tehnologia wireless integrată a dronelor.

Celălalt record a fost pentru „Focurile de artificii de la cea mai mare înălțime, realizate cu ajutorul dronelor”. Acest record a îmbrăcat forma unui turn spectaculos de artificii, înalt de 1.055,8 metri, adică mai înalt decât orice zgârie-nori din lume.

Focul de artificii a fost realizat cu ajutorul tehnologiei inovatoare a drone pirotehnice ce au create peste 15.000 de efecte.

Spectacolul s-a întins pe o suprafață de peste 4,7 kilometri și a durat 12 minute.

Coregrafia, concepută special, a avut șase teme stabilite pe muzică orchestrală epică. Simfonia de lumini și muzică a oferit vizitatorilor una dintre cele mai ample experiențe festive.

Un purtător de cuvânt al comitetului de organizare a declarat: „#RAKNYE2022 este tributul nostru pentru conducerea și locuitorii din Ras Al Khaimah și din Emiratele Arabe Unite nu numai pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a națiunii noastre, ci și pentru a pregăti următorii 50 de ani. Transmițând mesajul de speranță, reziliență și încredere, focul de artificii și festivitățile de Revelion au reunit oamenii din nou pentru a sărbători în siguranță trecerea dintre ani. Prin acest eveniment, am subliniat încă o dată reputația emiratului Ras Al Khaimah ca principală destinație turistică care întâmpină vizitatori din întreaga lume.”

Inaugurarea Anului Nou cu un turn spectaculos de lumini cu o înălțime de 1.055,8 metri (peste 1 km), adică mai înalt decât orice clădire din lume, a fost urmată de mesajul „La mulți ani” scris pe cer de drone cu artificii. Aceste două secvențe au doborât două noi recorduri mondiale GUINNESS™ pentru Ras Al Khaimah.

Următoarea coregrafie a fost un tribut adus Emiratelor Arabe Unite, susținut de muzică orchestrală, pentru a sărbători realizările națiunii și ale oamenilor săi.

Spectacolul de artificii a trecut apoi la următorul act, când sute de drone au afișat logo-ul aniversării de 50 de ani a Emiratelor Arabe Unite. Ceea ce a urmat a fost un alt spectacol uimitor care a definit ambiția Emiratelor Arabe Unite pentru următorii 50 de ani.

Marea finală a fost în două părți – una, un afișaj multicolor de lumini, urmat de o întindere masivă de alb care a iluminat orizontul orașului Ras Al Khaimah cu mesajul de speranță și ambiție pentru viitor.

Peste 5.000 de ore de muncă au fost necesare pentru acest spectacol, care a avut nevoie și de peste 130 de pontoane maritime și o flotă de sute de drone pirotehnice.

Sărbătoarea a fost organizată respectând toate protocoalele de distanțare fizică și alte măsuri de siguranță, și a beneficiat de sprijinul Autorității Naționale pentru Managementul Urgențelor, Crizelor și Dezastrelor și al Ministerului Sănătății și Prevenției.

Vizitatorii au avut ocazia să urmărească festivitățile de pe punțile speciale de vizionare de-a lungul insulei Al Marjan și a satului Al Hamra.

Festivitățile au început seara devreme și au inclus muzică live cu DJ, camionete cu mâncare și o zonă întinsă, special gândită pentru familiile cu copii.

Performanța artistului Guru Randhawa, precum și mixajele DJ-ilor de top din Emiratele Arabe Unite au ținut publicul captivat.

Peste 15.000 de locuri de parcare au fost amenajate pentru vizitatori în apropierea zonelor de atracție.

Istorie de recorduri 

Acum un an, Ras Al Khaimah a salutat 2021 cu un spectacol uimitor de artificii de 10 minute care a subliniat mesajul de speranță, pace și realizări al Emiratelor Arabe Unite. Ras Al Khaimah a făcut istorie și cu Gala de Revelion din 2020, care a doborât titlurile GUINNESS WORLD RECORD™ pentru „Cele mai multe drone operate de la distanță care lansează focuri de artificii simultan” și „Cea mai lungă cascadă de artificii”.

Titluri RECORDS™ pentru „Cel mai lung lanț de artificii” și „Cel mai lung foc de artificii în linie dreaptă” au fost primite de emirate cu ocazia Revelionului din 2019.

author avatar
Catalin Visan
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version